Op zaterdagmiddag 2 februari presenteren verenigingen, gezelschappen, clubs, culturele centra en individuele kunstenaars hun activiteiten en kunstwerken tijdens WAK-dag. WAK staat voor Wageningse AmateurKunst. Op verschillende locaties in de stad zijn die dag optredens door verschillende organisaties, ook Bransz doet mee! Het thema van dit jaar is ‘Word WAKker’. De dansers van Bransz dansen op de live muziek van Inki Keizer en op muziek van Sofia Dragt in Modehuis de Windt. 

Bransz in samenwerking met Sofia Dragt & Inki Keizer in Modehuis de Windt

De dansers van Bransz zullen dansen op muziek van Inki Keizer en muziek van Sofia Dragt tijdens het optreden in Modehuis de Windt. Inki Keizer is aanstormend Wagenings sing en songwriter-talent en is een leerling van ster-sing en songwriter Sophia Dragt, die eerder al ‘de grote prijs van Nederland’ in de wacht sleepte. Modehuis de Windt (MDW) is de plek waar onze locatievoorstelling gaat plaatsvinden.

MDW is een modezaak met ruim duizend vierkante meter gevuld met mode. Modehuis de Windt maakt iedereen mooier met kleding zonder ‘voetafdruk’ (lees: schadelijke gevolgen voor mens en milieu). Dit doen ze met merken als Sandwich, Penn & Ink, Gustav, No Man’s Land, Claudia Sträter, Kyra & Ko, Maison Scotch. Je kunt bij de Windt terecht voor goed modeadvies en een gezellig kopje koffie. Maar zaterdagmiddag 2 februari dus ook voor een locatievoorstelling van Bransz.

Dansselectie met een choreografie Nikki Rasing

Onze selectie groep 14+ en de showgroep dansen op de muziek van Inki Keizer & Sofia Dragt een choreografie die de dansers samen met docent en choreograaf Nikki Rasing hebben gemaakt. De dans is te zien in Modehuis de Windt, zij verkopen ‘slow fashion’. Slow fashion zijn kledingstukken die met aandacht en geduld, maar ook tegen een beter loon gemaakt worden, waar fast fashion juist snel collecties wisselt, produceert tegen woekerlonen en vaak schadelijke materialen en chemicaliën gebruikt.

Het thema van dit jaar is WAKker worden, de dansers en makers van Bransz hebben hier hun eigen draai aan gegeven. De verbinding tussen de dansers wordt telkens gevonden ondanks het harde werken op de dansvloer, door erg goed op elkaar te letten. Wakker worden wordt letterlijk genomen, maar zorgt met de dans ook voor bewustwording. Het is een oproep aan de toeschouwers om ook figuurlijk wakker te worden. We zijn ons vaak onbewust van de fast fashion en wanneer we ons er wel bewust van zijn en weten dat we beter kunnen kiezen voor slow fashion, blijft de verleiding groot om te kiezen voor fast fashion. Realiseer je dan… fast fashion laat een grote voetafdruk achter op de aarde, in tegenstelling tot slow fashion.

Benieuwd hoe onze dansers het publiek wakker maakt? Kom op zaterdag 2 februari 2019 naar Modehuis de Windt en geniet geheel gratis van muziek en dans.

Programma WAK op zaterdag 2 februari 2019

Programma WAK Wageningen - Week van de Amateurkunst Wageningen

/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/