We schreven het al in onze vorige update… het Corona virus maakt dat het een hele gekke en bijna onwerkelijke tijd is. Net als ieder ander moeten ook wij schikken naar de situatie. We zien dat er hier en daar wat versoepelingen komen. We hebben sinds vrijdag middag toestemming om buiten les te geven aan leerlingen tot 18 jaar.  Wanneer het weer het toestaat gaan we met hen naar buiten. Met leerlingen die ouder zijn dan 18 en bij slecht weer gaan we voorlopig online door met het geven van onze lessen! We willen je in deze update meenemen naar hoe het gaat en ook hoe nu verder.

We zijn over op online lessen!

Al snel nadat duidelijk werd dat we geen lessen meer mochten geven op de dansschool hebben we geprobeerd zo snel mogelijk online te gaan. In eerste instantie hebben we dit gedaan door lessen op YouTube te zetten, niet veel later gingen een aantal lessen al via Zoom en inmiddels zijn nagenoeg alle lessen over op het (live) online les geven.

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, gewoon even een webcam kopen was al een opgave… uitverkocht! Net als zendertjes en microfoons. Via verschillende tablets, telefoons en laptops werkte het niet optimaal dus ook daar moest een oplossing voor komen. Inmiddels staan er twee goede computers, hebben we de juiste zenders en bekabeling. Nog steeds zijn we lerende en keer op keer proberen we het te verbeteren. Inmiddels krijgen we zelfs reacties als ‘wow, dit voelde al bijna als een normale les’ en dat voelt goed!

W-in de -De filmpjes online!

Er staan inmiddels een tal van lessen online, dit zijn extra lessen, work-outs en challenges. Ook staan er al heel wat bekende choreografieën en oefeningen op die in de reguliere lessen gedanst worden, mocht je het even niet meer weten kan je dit even opzoeken op ons besloten YouTube kanaal waarvan we onze leerlingen per mail een link hebben gestuurd. Elke week komen er weer nieuwe filmpjes online, zo zijn sinds vorige week ook de filmpjes van stijldansen en street-styles toegevoegd.

Inmiddels staan de eerste filmpjes online van een aantal dansstijlen, ook zijn er challenges online gezet en algemene work-outs die iedereen kan volgen. Het filmmateriaal is speciaal voor Branszers gemaakt en is via de link die jullie hebben ontvangen te bekijken. De komende tijd zal het YouTube account van steeds verder aangevuld worden met nieuwe filmpjes.

De verwachting is dat wij tot 1 juni 2020 geen lessen mogen geven in de dansstudio, dat maakt dat we tot die tijd online lesgeven. Kinderen en jongeren mogen wel weer gezamenlijk buitensporten. Bij droog weer kunnen we dus weer ‘gewoon’ dansles volgen, maar wel in de buitenlucht. 

Het buiten geven van de lessen is helaas niet voor elke les en elke docent mogelijk, we laten bij elke groep via ons snelste communicatiemiddel, namelijk de whatsapp-groepen, telkens weten wat we gaan doen. 

Onze eindvoorstelling..

We hebben besloten dat de eindvoorstelling dit jaar niet zal doorgaan, stel dat het wel zou kunnen hebben we te maken met de 1,5 meter samenleving en dat maakt het onmogelijk om achter de schermen alles goed en veilig geregeld te krijgen. Daarnaast zal de zaal niet voldoende gevuld kunnen worden om de kosten te dekken. Dan hebben we het nog niet over de kostuums en de moeilijkheid om nu onze stukken in te studeren. Kortom, de voorstelling van dit jaar kan niet op het geplande moment doorgaan… we maken er volgend jaar in elk geval een extra groot feest van.  Verzinnen we toch een alternatieve vorm, dan brengen we jullie hiervan uiteraard op de hoogte. 

Bedankt!

Wij zijn dankbaar dat jullie ons zo enorm steunen en ons de tijd gunnen om te ontwikkelen, zodat we uiteindelijk ook via een beeldscherm een top ervaring kunnen neerzetten. We zijn blij met een groep mensen zoals jullie en blijven graag samen zoeken naar zo mooi mogelijke oplossingen voor deze periode.

Zoals jullie van ons mogen verwachten doen we er alles aan om binnen de gestelde kaders, onze lessen te blijven aanbieden en hier een zo fijn mogelijke ervaring van te maken. Een grote uitdaging! Tips over hoe we het nog beter kunnen doen horen wij graag.

We hopen dat jullie ons door deze tijd heen helpen en ons blijven steunen zodat wij onze te gekke docenten en onze vaste lasten kunnen blijven betalen. Dit zorgt er ook voor dat wanneer we weer open mogen we jullie lessen weer met volle energie een vervolg kunnen geven.

/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/