Tricking

Tricking Paul

Event Hours(2)

 • Dinsdag

  16:00 - 17:00

  Leeftijd: 6-10
  Docent: Paul van Huizen

 • Dinsdag

  17:00 - 18:00

  Leeftijd: Alle Leeftijden (11+)
  Docent: Paul van Huizen

Wat is Tricking?

Droom je van salto’s, zweefrollen, radslagen en creatieve kicks en sprongen? Dan is Tricking gemaakt voor jou.
Tricking is een creatieve mixsport van de acrobatiek en kicks uit onder andere Turnen, Breakdance, Kung-Fu, Taekwondo en Capoeira.
Het doel is om de verschillende imponerende Kicks en Tricks zo vloeiend en creatief mogelijk met elkaar te verbinden.
De salto’s, traptechnieken en stunts die vaak als het meest uitdagende deel van de andere sporten worden gezien, zijn juist de focus van deze sport. Deze Kicks en Tricks zijn de handtekening van het spectaculaire imago van Tricking.

 

Waar bestaat de les uit?

De gepassioneerde docent is afgestudeerd aan de ALO sportacademie en verzorgt een  les met een prettige structuur, waarbij er zowel momenten zijn voor creativiteit als voor gerichte vaardigheids bouwende training. Grenzen worden opgezocht om geleidelijk ze te verleggen.

 

Wat is de achtergrond van deze stijl?

De oorsprong ligt in ‘taolu’, ‘kata’s’ en ‘forms’. Dit zijn series van bewegingen die martial artists (vechtsporters) beoefenen om hun techniek te trainen en onderhouden.

Toen er competities ontstonden voor creatieve ‘forms’ werden deze zo spectaculair en acrobatisch dat er een nieuwe grensverleggende sport uit ontstond: Tricking.

De vroege vorm van Tricking is terug te leiden naar de jaren na 1960, toen er steeds meer internationale vechtsport wedstrijden werden georganiseerd waar spectaculaire vrije vormen werden toegevoegd voor een stukje entertainment.

De huidige sport Tricking is een internet fenomeen en ontstaan in de vroege jaren 2000. Tegen het einde van 2003 is de online Tricking community snel ontwikkeld en werden de eerste wereldwijde tournooien georganiseerd.

Alhoewel de sport nog relatief onbekend is, groeit het aantal ‘tricks’ en ‘trickers’ wereldwijd mede dankzij de hoge entertainment waarde op youtube en instagram dagelijks.

Tegenwoordig kunnen invloeden van tricking worden gezien in o.a. films, games, videoclips, dans- of muziek optredens en andere sporten zoals freerunning en breakdance.

/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/