nl Nederlands

Een aantal maanden geleden begon de zoektocht naar musicaltalenten voor Tina de Musical! Twee Branszers schreven zich in en deden auditie! Ze studeerde een lied en een dans in, deze werden in groepen gepresenteerd. De kinderen die door deze auditie komen, mogen naar de Tina Academy waar tien zaterdagen wordt gewerkt aan zang, spel en dans.

De auditie van Cailyn voor Tina de Musical

Door Cailyn:

Een aantal maanden geleden heb ik mij opgegeven voor de audities, op 8 april mocht ik in Tiel auditie doen. We kregen een maand van te voren een dans en een lied opgestuurd, dit moest je thuis oefenen.

Tina de Musical, CailynOp de ochtend van de auditie vond ik het wel spannend, maar toen ik éénmaal in het theater was vond ik het vooral heel leuk. Tijdens het wachten op mijn auditieronde werd er een backstage filmpje opgenomen voor YouTube met Mylène en Rosanne. Dit was erg leuk om te zien!

Daarna was ik aan de beurt om mijn dans te laten zien, we moesten met zijn vieren dansen. Het lied zong je gedeeltelijk met de groep en ook een stukje solo, het ging goed en het was heel leuk! Na mijn auditie kwam er nog één groep, daar deed ook Roan auditie. Roan was één van de hoofdrolspelers in de musical Billy Elliot, toevallig heb ik hem in deze musical zien dansen. Ik ben nog even met hem op de foto geweest.

Nu is het afwachten of ik door mag naar de volgende ronde.

Tina de Musical zoekt mij, Rieke?

Door Rieke:

Een half jaar geleden las ik in de Tina een advertentie van Tina de Musical, de eerste keer dat ik het las twijfelde ik. Een paar weken later stond de advertentie er weer in, toen bedacht ik dat ik het leuk vond om het een keer te proberen! Het is een kans om nieuwe dingen te ervaren, daarom heb ik me aangemeld via de site. Iedereen die zich aanmeldde mocht auditie gaan doen.

Auditi Tina de Musical met RiekeHet duurde erg lang voordat ik eindelijk het mailtje kreeg met daarin de uitnodiging voor de auditie in Tiel op 8 april. In dezelfde mail stond ook het liedje wat ik moest oefenen en het dansje wat ik moest leren. Ik was ingedeeld in een groep van ongeveer 15 personen. Toen was het eindelijk zover; ik ging auditie doen!

Samen met mijn vader ging ik naar de schouwburg in Tiel. Daar kreeg ik een sticker met mijn naam, als ik aan de beurt was zou ik worden omgeroepen. Ik was ondertussen best zenuwachtig, maar ik wist dat het allemaal goed zou komen. Toen werd ik omgeroepen en werden we naar een kleine zaal gebracht. Daar ontmoette ik Robin, zij zou ons gaan beoordelen. Daar deden we eerst een kleine warming-up, daarna moesten we allemaal tegelijk het dansje doen en ook nog een keer in kleinere groepjes.

Toen gingen we in een kring staan en we zongen met ze allen het liedje. Daarna moesten we in kleinere groepjes, om de beurt een refrein of couplet zingen. Aan het einde gingen we allemaal weer de zaal uit, nog met z’n allen op de foto en kregen we een goodiebag.

Twee weken later kreeg ik bericht dat ik helaas niet was geselecteerd, maar het was wel een leuke ervaring en zeker de moeite waard.

Wij zijn super trots op deze 2 meiden! Wat gaaf dat ze deze auditie hebben mogen ervaren. Wij vinden het alvast geweldig hoe ze hun dromen nastreven.

WordPress Security