Jessica Kaasschieter

Afbeelding volgt nog

Jessica is zangeres, theatermaker, schrijver en actrice. Naast het geven van theaterlessen en zangles bij Bransz, is ze ook werkzaam als zangdocent in Amsterdam, Leidsche Rijn en Eindhoven. Na het afronden van haar studie aan de Academie voor Musicaltheater (Song & Dance) in Zwolle studeerde Jessica door aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Hier volgde zij het éénjarig studietraject ‘Playground for Professionals’. Tijdens dat jaar tourde Jessica met haar eigen kleinkunstsolo genaamd ‘Mag ik even?’ geregisseerd door Eliane Feijen. Daarna is zij zanglessen gaan volgen bij Katrien Verheijden aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, vervolgens volgde ze zanglessen bij Esther Maas en acteerlessen bij Romy Wuyts vanuit een Amerikaanse acteertechniek genaamd ‘The Chubbuck Technique, The Power of the Actor’. In juni 2019 speelde zij haar eigen showcase, wederom met eigen nummers en teksten, genaamd ‘WAARMAKER’, met band in een uitverkochte Badhuistheater in Amsterdam.

In 2013 was Jessica te zien in Nederland Musicalland van Dommelgraaf & Cornelissen met o.a. Joke de Kruijf, Bill van Dijk, Rick Sessink en Rosalie de Jong. Ze was te zien in onder andere Nederland Musicalland en afgelopen jaar speelde in de voorstelling Reizigersverhalen van Singer-Songwriter Joshua Aaron (www.joshuaaaronmusic.com).

“Ik heb een groot, kleurrijk, creatief hart dat altijd klopt. Ik noem dat proces ‘ambitie’. Als kunstenaar luister ik continu naar wat dit hart mij verteld en waar dat verlangen vandaan komt. Ik ben continu opzoek naar een tastbare vorm om mijn verhaal te vertellen. Of dit nou in liedvorm is of in een gedichtenbundel het ontstaat vanzelf én het zoekt voortdurend naar een platform om gezien te worden.”

nl Nederlands
X