Tapdance

Event Hours(2)

  • Zondag

    19:45 - 21:00

    Leeftijd: 16+

  • Zondag

    21:00 - 22:15

    Leeftijd: 16+

Waaruit bestaat de Tapdance les?

 

Tijdens de Tap Dance les leer je een dansstijl waarbij muzikaliteit een belangrijke rol speelt. Bij Tap Dance draag je hiervoor speciale schoenen waar onder de hak en de neus van de schoen ijzers zijn bevestigd.

Tijdens de Tapdance les bouwen we de verschillende technieken van Tap Dance op. Zo zijn er technieken met één sound zoals de tap, step, touch, stamp, stomp, de scuff en de brush en kunnen we het uitbouwen tot technieken met zelfs vier sounds zoals een riff walk, cramp roll, paradiddle of een four beat shuffle.

Tijdens de tapdance les leer je een dansstijl die zich kenmerkt door voetritmen en showmanship. Je bent een extra ritmisch onderdeel van de muziek en brengt ondertussen het verhaal van de muziek over door de bewegingen en uitdrukking van de rest van je lichaam.

Tijdens de tapdance les werken we onder andere aan de ontwikkeling van ritmegevoel, ontspanning van de enkel, links-rechts coördinatie en time steps.
Behalve dat, speelt samenwerking ook een mooie rol in deze lessen. We dansen namelijk niet alleen samen, maar we maken ook samen een ritme.

We starten de les met een opwarming en spierversterkende oefeningen.  De geleerde steps en techniek, het geluid en de danspassen worden geoefend en onthouden door er een totale dans van te maken. Hierbij hoort ook het showelement dat een onlosmakelijk onderdeel is van Tapdance.

Bekijk onze blog om meer te weten te komen over wat Tapdance is en hoe het is ontstaan.

Jij en je vrienden of vriendinnen zijn van harte welkom om een gratis proefles Tapdance mee te doen.

/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/