Proeflessen op zondag 15 en 22 september om 20.00 uur!

Jaren was er geen stijldansen in Wageningen en omgeving, jammer vonden wij! Want we worden erg blij van de energie van ballroom en latin. Behalve dat het bewegingsmateriaal er elegant en dan weer messcherp uitziet, is het vooral een gezellige dansstijl die partners/deelnemers uitdaagt om op een verfijnde fysieke manier te communiceren. Het zorgt zichtbaar voor een stukje afstemming tussen partners. Even uit het hoofd en in het lichaam en wat is er nu lekkerder dan dat!

Er staan twee lessen op ons rooster, een beginners en een gevorderden les. Je hoeft geen ervaring te hebben met dansen om te starten in de beginners groep, alles wordt rustig aan en in het tempo van de groep opgebouwd. Heb je al danservaring doordat je al een aantal jaren latin en ballroom hebt gedanst? Dan kan je, je aanmelden voor de gevorderden groep, onze sfeerclub.

 

Stijldansen voor beginners

Tijdens de beginners les zal er gestart worden met misschien wel de meest populaire dans, de Quickstep. Dit is een Ballroom dans die veel wordt gebruikt als openingsdans op een bruiloft, maar het is ook een populaire gezelschapsdans. Op een hoger niveau is dit de dans waarbij de meeste stappen worden gemaakt per minuut en waarbij de conditie op de proef wordt gesteld. Maar zoals gezegd, we beginnen bij het begin! De andere dans waar we mee starten is een Latin-dans, en wel de Cha-Cha. Dit is een dans die wat meer vraagt van je lijf, je staat niet zo dicht bij elkaar als bij de Quickstep en de partners doen ook niet altijd hetzelfde. Met bijvoorbeeld de heupacties, armbewegingen en poses is het de bedoeling dat je elkaar ‘uitdaagt’. Het wordt ook wel de dans van de flirt genoemd. Stapje voor stapje leren we de dans aan en breiden we hem uit.

 

Stijldansen voor gevorderden, sfeerclub

Dit is een les voor paren die al wat danservaring hebben en op een gezellig manier ook nieuwe dingen willen leren. Het is de bedoeling dat paren in elk van de Quickstep, Engelse Wals, Tango, Cha-Cha, Rumba en Jive kunnen dansen met een aantal variaties. Lukt dan nog niet? Stap dan in bij de beginnersgroep.

 

De docent

Nu er een prachtige houten, vlak verende vloer in onze dansschool ligt en er ruimte genoeg is om lekker rond te dansen was het tijd om stijldansen, nieuw leven in te blazen. Met wie kan dat beter dan met Peter van Breenen. Niet alleen vanwege zijn ruime ervaring, omdat hij jarenlang een eigen stijldansscholen in Wageningen en Ede heeft gehad, maar vooral vanwege zijn enthousiasme voor het stijldansen. Alleen wanneer een docent passie voor zijn stijl bezit, kan hij dit doorgeven aan zijn leerlingen. Dit zit bij Peter meer dan goed.

Meer over..

Uiteindelijk zijn er tien dansen te leren, te weten: de vijf Ballroomdansen: Quickstep, Engelse Wals, Tango, Slow Foxtrot en Weense Wals, en de vijf Latin dansen: Cha-Cha, Rumba, Samba, Paso Doble en Jive. Na een paar lessen zullen wij een start gaan maken met een aantal van deze dansen. Zo leer je bijna elke week weer iets erbij, soms een basic van een nieuwe dans en soms een nieuwe variatie in de bestaande dans. Ook plannen we herhalingslessen waarbij de nadruk wordt gelegd op techniek en leidinggeven.

De lessen worden op zodanig tempo gegeven dat wanneer er een les gemist wordt je niet gelijk enorm achterloopt. Bovendien is er een assistente aanwezig op de les die in zulke gevallen extra kan helpen. Een belangrijk onderdeel van het stijldansen is het leidinggeven. Om dit goed aan te leren is het van belang dat wij tijdens de les en vooral bij nieuwe variaties er ook wisselen van partner. Dit bevordert zowel het goed leidinggeven en volgen enorm en zorgt ervoor dat we ook met iemand anders kunnen dansen. Uiteraard zullen de docenten ook meedraaien in het wisselen om je handige tips en trucs mee te geven.

Het is de bedoeling dat je, je met danspartner inschrijft! Je schrijft je individueel in en neemt als danspaar deel aan de cursus.

Wij bieden uitdagende lessen voor alle leeftijden en niveaus, niet alleen stijldansen maar ook vele andere dansstijlen! Kijk in ons aanbod voor alle lessen en lestijden.

/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/