Stijldansen, ballroom & latin dansles 

Event Hours(2)

 • Zondag

  19:30 - 21:15

  Leeftijd: 18+ (beginners)
  Docent: Peter van Breenen

 • Zondag

  20:15 - 22:00

  Leeftijd: 18+ (gevorderden)
  Docent: Peter van Breenen

Waaruit bestaat de stijldans, ballroom & latin dansles?

 

Je leert tijdens de Stijldans les bij BRANSZ verschillende dansen, te verdelen in de Ballroom en de Latin. Tijdens de lessen leren we de dansen aan breiden we ze uit en herhalen we ze.

Er word gestart met het aanleren van de basispassen van twee dansen, de Engelse wals en de Quickstep, vervolgens leer je snel enkele variaties en zo bouwen we de dansen per stijl langzaam op. Ook is er voldoende tijd voor herhaling en vrij dansen op evergreens en muziek van nu. Behalve dat is ook de bar open tijdens de stijldans lessen. Zo zijn alle ingrediënten aanwezig voor een gezellig en sociaal uitje.

De tien dansen die horen bij het stijldansen en die we uiteindelijk leren zijn:

 • Binnen de ballroom dansen leren we de Engelse Wals, tango, quickstep, slowfox en Weense wals.
 • Binnen de Latijns-Amerikaanse dansen horen de chachacha, rumba, samba, paso doble en de Jive.

De ballroom dansen verschillen op vele punten met de Latijns-Amerikaanse dansen, zoals in de houding. Ook zijn alle ballroom dansen ‘progressief’. Dit wil in deze context zeggen dat er met de dans afstand wordt afgelegd over de dansvloer en men (tegen de klok in) rond de dansvloer danst.

De meeste Latijns-Amerikaanse dansen worden gedanst in paren; iedere heer danst met een dame. In tegenstelling tot de ballroom dansen is de houding bij de Latijns-Amerikaanse dansen een stuk losser en vrijer qua invulling.

Bij de ballroom dansen houden we de heupen onder de romp. In de Latijns-Amerikaanse dansen is het bewegen van de heupen belangrijk om de dansen het juiste karakter te geven. De romp, heupen en benen leren we onafhankelijk van elkaar te bewegen.

Bekijk onze blog om meer te weten te komen over wat stijldansen is en hoe het is ontstaan.

Jij en je vrienden of vriendinnen zijn van harte welkom om een gratis proefles stijldansen mee te doen.

nl Nederlands
X