Op zondag 14 januari 2024 start er een cursus stijldansen bij Bransz in Wageningen. Zowel beginners, gevorderden en herintreders zwieren de dansvloer over in de tien verschillende Ballroom- en Latin stijlen. Het was tot een kwart eeuw geleden nog een vast onderdeel van menig opvoeding. Tijdens de dansfeesten leerde je je toekomstige levenspartner kennen en dat was dan direct een mooie voorbereiding op de openingsdans van je trouwfeest. In Wageningen ging je naar Arntz en later naar Swing-point. Helaas stopte al dit moois ruim tien jaar geleden en even leek het stijldansen helemaal verdwenen uit de regio.

Heerlijk avondje uit

De hoogste tijd dus om het stijldansen weer nieuw leven in te blazen vinden ze bij Bransz! Het stijldansen is met zijn vele dansstijlen erg afwisselend en biedt plezier voor jong en oud. Tijdens deze stijldans lessen is de bar ook open voor een drankje. Zo zijn alle ingrediënten aanwezig voor een gezellig en sociaal uitje.

Beginners en gevorderden

Ondertussen is inmiddels ‘Strictly come dancing’ op de BBC1, waar een beroemdheid samen danst met een professionele danser, één van de meest bekeken programma’s op de Engelse televisie. En niet zonder reden, want wat is er gezelliger dan samen even in een andere wereld zijn tijdens het dansen van bijvoorbeeld een jive, een foxtrot of een wals. De sfeervolle lessen worden bij Bransz gegeven door niemand minder dan Peter van Breenen.

Wie is Peter van Breenen

Peter is als 11-jarige leeftijd begonnen met stijldansen bij de mini-junioren van Dansschool Arntz. Op 18-jarige leeftijd heeft hij korte tijd wedstrijden gedanst met mooie resultaten, niet veel later werd hij gevraagd om dansles te gaan geven. Het lesgeven beviel zo goed dat de beslissing een eigen dansschool ‘Swing-Point’ te runnen niet uitbleef. Zijn eigen dansschool in Wageningen heeft Peter achter zich gelaten maar Peter geeft nog altijd met veel passie dansles en op dit moment bij Bransz in Wageningen.

“Een reactie als: ‘Ik had niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden’, blijft het mooiste compliment. Ik hoop mijn passie voor dans en het plezier dat ik aan dansen beleef door te kunnen geven, ik zou zeggen probeer het zelf eens!”

Wat kan je verwachten

Je leert tijdens de Stijldans les bij BRANSZ verschillende dansen. Deze zijn te verdelen in de Ballroom en de Latin. Tijdens de lessen leren we de dansen aan, breiden we ze uit en herhalen we ze.

Er word gestart met het aanleren van de basispassen van twee dansen, de Engelse wals en de Quickstep, vervolgens leer je snel enkele variaties en zo bouwen we de dansen per stijl langzaam op. Ook is er voldoende tijd voor herhaling en vrij dansen op evergreens en de muziek van nu.

Aan het einde van deze cursus heb je de volgende 10 dansen geleerd:

  • Binnen de ballroom dansen leren we de Engelse Wals, tango, quickstep, slowfox en Weense wals.
  • Binnen de Latijns-Amerikaanse dansen horen de chachacha, rumba, samba, paso doble en de Jive.

Interesse in deze cursus

Zie jij jezelf samen met je partner, een vriend(in) of iemand anders al over de vloer zwieren? Je kan je nu inschrijven voor de stijldans cursus voor beginners- of semi-gevorderden. 

/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/