In het kader van nationale sportweek worden er in heel Nederland sportdagen georganiseerd. In Wageningen was er in dat verband op 20 september de 5e Schoolsport Olympiade. De dag begon met een spectaculaire opening van de Bransz -crew.

Rond half tien hadden de kinderen uit groepen 6, 7 en 8 van alle basisscholen uit Wageningen zich verzameld op het plein voor sportcentrum de Bongerd. Nadat burgemeester Geert van Rumund de vlam had ontstoken, werd de dag geopend met een spectaculaire breakdance act van de Bransz-crew uit Arnhem. Coole moves en humor wisselden elkaar af.

Warming up en urban

Na deze opening op het hoofdpodium deed docent Mella (Mellery) centraal de warming up. Met haar energieke oefeningen kreeg ze zo’n duizend kinderen en hun meesters en juffen aan het bewegen.

Direct na deze goede start, verzorgden de docente van Bransz de hele dag lessen. Mella – die doorgaans de lessen urban, female hiphop en zumba geeft – gaf Urban workshops bij hoofdpodium, waarin ze de energie van de warming-up voortzette.

Jazz en breakdance

Dansdocent Aneesa nam de leerlingen mee naar binnen, waar ze in een heel geschikte zaal met veel spiegels doorlopend lesgaf in Jazz. De les bestond steevast uit een warming-up en korte series van danspassen, met veel swing en verplaatsing door de ruimte.

De passen werden tegelijk aangeleerd en daarna werd alles samen herhaald. Op een mooie locatie, in de zonnige buitenlucht, ging Haico met de kinderen aan de gang. Op het eerste tennisveld – waar normaal alleen tennisrackets breken – gaf hij een breakdance workshop. Er werd steeds begonnen met simpele beweging, bijvoorbeeld het draaien op je billen, of een simpele ‘freeze’, maar al snel ging het tempo omhoog en werden de danspasjes en moves geleidelijk ingewikkelder. Sommige kinderen konden zelfs al snel hele mooie moves laten zien, bijvoorbeeld omdat ze al ervaring hadden met (break)dansen of turnen.

Sjors Sportief

Bij de opening, vlak voor de Bransz-crew op spectaculaire wijze optrad, stond er een mascotte op het podium, een groene krokodil. Dit was Sjors Sportief,  hij is het gezicht van Sportstimulering Nederland voor de kinderen. Deze altijd vrolijke mascotte probeert ieder kind enthousiast te maken deel te nemen aan een kennismakingscursus, bijvoorbeeld bij Bransz.

Kinderen kunnen het aanbod van onze school terugvinden in het schoolsportboekje dat ze op school hebben gekregen of op de website van Sjors Sportief. Een kennismakingsles valt natuurlijk ook altijd te boeken via onze website Bransz.nl.