Spitzen dansles

Spitzen les

Event Hours(2)

 • Donderdag

  18:00 - 18:45

  Leeftijd: 11+
  Docent: Bruno da Rocha Pereira

 • Donderdag

  20:00 - 20:45

  Leeftijd: 16+
  Docent: Bruno da Rocha Pereira

Waar bestaat de spitzen dansles uit?

 

Tijdens de spitzenles bij BRANSZ verdiepen we ons op het licht, gewichtloos en gracieus bewegen met als hulpmiddel de spitzen die dit ondersteunen.

De les begint met een serie technieken aan de ‘barre’, de balk die ons helpt met balanceren en steunt tijdens de warming up.

Wanneer de ballerina’s opgewarmd zijn en wanneer de dansers er sterk genoeg voor zijn, verschuift de les naar ‘au millieu’, het midden van de zaal. De balans op de tenen moet daar volledig zelfstandig behaald worden.

Tijdens de beginners lessen ligt er meer nadruk op de technieken aan de barre en tijdens de gevorderden lessen werken we meer au milleu.

Ook dansen we repertoire van bekende balletwerken zoals het zwanenmeer en werken we aan onze eigen uitdagende choreografie afgestemd op het niveau van de groep.

Bekijk onze blog om meer te weten te komen over wat dansen op spitzen precies is en hoe het is ontstaan.

Jij en je vrienden of vriendinnen zijn van harte welkom om een gratis proefles spitzen mee te doen.

Let op:
Spitzenlessen kun je volgen wanneer je enige ervaring hebt met klassiek ballet en minimaal tien jaar oud bent. Je lichaam moet hier immers klaar voor zijn.

Nog nooit op spitzen gestaan?
Laat het ons even weten. Bij spitzen hoort namelijk een fysieke keuring en een daarbij horend bewegingsadvies. Dit verzorgen wij zelf. Niet iedereen heeft helaas de voeten en enkels om langdurig en veilig op spitzen te staan. Tegenwoordig zijn de spitzen wel zodanig goed, dat het voor steeds meer mensen fijn en haalbaar is langdurig op spitzen te dansen.