Skateboarden

Freerunning BRANSZ

Event Hours(2)

 • Vrijdag

  15:45 - 17:00

  Leeftijd: 5-7 jaar
  Docent: Paul van Huizen

 • Vrijdag

  17:00 - 18:15

  Leeftijd: 8-12 jaar
  Docent: Paul van Huizen

Wat is Skateboarden?

 

Bij skateboarden komen sportiviteit en creatieve vrijheid samen! Skateboarden is niet zomaar een sport; het is een levensstijl die over de hele wereld van jong tot oud omarmt wordt! Bij de skateboardlessen van BRANSZ leer je sicke tricks uitvoeren en je grenzen verkennen.

Als skateboarder vorm je, als een ware kunstenaar, je omgeving om tot een speelterrein.  Bij BRANSZ leer je met technische vaardigheden, balans en ongeremde creativiteit de wereld van skateboarden! Van Ollie tot Kickflip en van grinden tot grapflips, je leert het allemaal!

Skateboarden is in Amerika, in de vroege jaren ’50 ontstaan als variant op golfsurfen. Enkele surfers binnen de surf community bedachten om het surfen op zee over te brengen naar de straat en werden daarmee ‘asfalt surfers’ genoemd. Vanaf de jaren ’60 won skateboarden in de Verenigde Staten aan populariteit. In deze periode verhief skateboarden zichzelf van ‘leuk tijdverdrijf’ tot ware sport. Skateboarders begonnen steeds meer hun vaardigheden te tonen, waardoor skateboarden veel meer werd dan enkel ‘cruisen’.

In 1978 bedacht Alan ‘ollie’ Gelfand een trick, die tot op de dag van vandaag wordt gezien als de meest legendarische in de geschiedenis van het skateboarden: de ‘Ollie’. Het was deze trick die het skateboarden een revolutionaire sprong gaf en het skateboarden voor goed veranderde.

 

/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/