Show Jazz & Latin Jazz

Event Hours(1)

  • Zondag

    18:15 - 19:30

    Alle leeftijden (16+)
    Start proefles bij 4 aanmeldingen

Wat is Jazzdance?

In de Show Jazz & Latin Jazz lessen combineren we de bewegingen zoals je ziet op Broadway met met Latijns-Amerikaanse ritmes. Kenmerkend voor deze les zijn de snelle pirouetten, het typerende voetenwerk en natuurlijk hoge benen! In tegenstelling tot de meeste jazz dance stijlen wordt er gedanst op ‘straight rhythms’ in plaats van ‘swung rhythms’, dit heeft een groot effect op de dynamiek van de dans.

Waaruit bestaat de les?

De les zelf bestaat uit een pittige warming up, gevolgd door een reeks techniekoefeningen om het lichaam los te maken. Een belangrijke oefening daarbij is bijvooerbeeld de isolatieoefening, waarmee je alle lichaamsdelen los van elkaar leert bewegen. Het grootste deel dan de les werk je aan de specifieke technieken en karakteristieke choreografieën die horen bij de stijl.

Wat is de achtergrond van deze stijl?

Show Jazz is ontstaan in de jaren 40 en was niet weg te denken uit Hollywood Films en Broadway shows. Deze stijl, ontwikkeld door Bob Fosse en Jerome Robbins, wordt hierdoor ook wel Broadway-Jazz genoemd.

Latin-jazz is ontstaan doordat Latijns-Amerikaanse musici naar New York trokken, waar de latin ritmes gemixt werden met big band. In de dans zagen we eenzelfde verandering: deze latin ritmes werden ook hier verweven met Europese jazzdance.

Helden

Jack Cole, Bob Fosse, Alvin Ailey, Lester Horton, Eugene Louis “Luigi” Faccuito, Hans van Manen, Katerine Dunham, Jerome Robbins, Eddie de Bie, Helen le Clercq, Felix White

nl Nederlands
X