Selectie dansles

Selectie Bransz

Event Hours(3)

 • Zondag

  17:00 - 18:15

  Junior Selectie
  Docent: Djamila Ploeg & Sem van der Zouwen

 • Zondag

  18:15 - 19:45

  Selectie 2
  Docent: Djamila Ploeg & Sem van der Zouwen

 • Zondag

  19:45 - 21:15

  Selectie 1
  Docent: Djamila Ploeg & Sem van der Zouwen

Waaruit bestaat de selectie dansles?

 

Met de selectieles haal je, samen met een gemotiveerde groep, nog meer uit je dans.

Je werk je aan het verbeteren en toepassen van je danstechniek in een semi-professionele dansproductie. Ook is er veel aandacht voor het leren van efficiënt samenwerken, het opbouwen van choreografie, het herhalen en verbeteren van repertoire.

Door de docent wordt veel nieuw, stijl overstijgend, bewegingsmateriaal aangereikt waarin het opnamevermogen van de leerlingen wordt aangesproken.

Tijdens de selectie lessen ga je bovendien creatief aan de slag met de techniek van de dansstijlen die je al beheerst. Hierdoor ontdek je nieuwe bewegingen, nieuwe moves of interessante combinaties. We werken hierbij aan interpretatie en de zeggingskracht van beweging, vorm en ruimtegebruik. Deze worden dan weer ingezet tijdens het maken van een nieuwe choreografie.

Om meer podium ervaring op te doen, werken we telkens naar optredens, demo’s en wedstrijden toe. Hierbij ligt de focus vooral op het ontwikkelen van ieders eigen taal in dans en podiumpresentatie. Het ene moment willen we homogeen en sterk zijn als groep en het andere moment wil we juist onze unieke vaardigheden en karakters laten zien. De ontwikkeling van beiden is belangrijk voor een complete danser.

Verder bereiden we ons o.a. voor op audities voor dansopleidingen (mbo/hbo) maar ook wanneer dit niet je doel is en gewoon het meeste wilt halen uit je favoriete hobby is het te gek. De selectieklas is er namelijk speciaal voor leerlingen die een passie voor dansen hebben, meer willen trainen, willen optreden en verdieping zoeken in de dans.

Bekijk onze blog om meer te weten te komen over de BRANSZ selectie danslessen.

Wil je meedoen met de selectieles? Schrijf je in voor een proefles, we nodigen je dan uit voor de leerzame auditie les.