Strength and Stability (voorheen “de Rugschool”)

Een fit gevoel en zonder blessures door het leven. Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren. In de drukte van het dagelijks leven is dat soms makkelijker gezegd dan gedaan. Dit kost namelijk tijd en energie, waar de motivatie soms ontbreekt. Wanneer dit bekend voorkomt is dit programma ideaal. Op een vast moment in de week maak je tijd namelijk tijd voor het onderhoud van je eigen lichaam. En wat is er nu waardevoller dan dat?

Een bekend gezegde is: ‘Voorkomen is beter dan genezen’. Dit is het kerndoel van dit programma dat overigens ook geschikt is als ondersteuning van een behandeling bij een fysiotherapeut en voor mensen die juist uitbehandeld zijn en hun nieuw verworven conditie willen onderhouden. Bransz biedt hiervoor ‘Strength and Stability’.

Achtergrond:

De voormalige naam van dit programma is  ‘de rugschool’, Deze hebben wij veranderd, omdat het programma zich op het hele lichamelijk welzijn richt en niet alleen op de rug, wat de eerdere naam doet vermoeden.

Voor wie?

Voor mensen die graag onder begeleiding van een ervaren docent willen werken aan het behoud of verbetering van hun bewegelijkheid. Voor diegene die activiteiten geleidelijk willen opbouwen. Er wordt gewerkt in vaste groepen.

Het programma

Het betreft een programma onder de deskundige leiding van een ervaren docent. De oefeningen worden stap voor stap opgebouwd, zodat de spieren en gewrichten geleidelijk belast worden en er geen gevaar is voor blessures.
Het seizoen, bestaat uit 37 lessen en elk moment is het juiste moment om in te stromen.

Tijdens de les werken we aan flexibiliteit, kracht én stabiliteit. In de les werk je op een verantwoorde en veilige manier aan het verstevigen van verschillende spiergroepen, met name de houdingsspieren krijgen veel aandacht. Je leert je houding te verbeteren zodat blessures voorkomen of zelfs verholpen kunnen worden. De oefeningen worden zoveel mogelijk op verschillende levels aangeboden en er worden verschillende opties gegeven. Je krijgt handvatten aangereikt om ook thuis op een verantwoorde manier kracht op te bouwen. Bijkomend voordeel is dat er samen met de evtueel behandelend fysiotherapeut persoonlijke behoeften en gestelde doelen afgestemd worden met de docent. Ook zal er in de les ruimte worden gemaakt om aan deze persoonlijke doelen te werken. Door de oefeningen met volledige aandacht uit te voeren leer je om beter te voelen waar jouw lichaam behoefte aan heeft

Op donderdag verzorgen wij vanuit Bransz deze lessen.
Op maandag en woensdag ochtend staan er vanaf oktober 2019 ook “Strength & Stability” lessen op het programma. Deze gaan van start na voldoende aanmeldingen.

nl Nederlands
X