nl Nederlands

Strength and Stability (voorheen “de Rugschool”)

Event Hours(2)

 • Maandag

  9:00 - 10:00

  Start vanaf 6 deelnemers
  Marjanne Heller-Huisman

 • Woensdag

  9:00 - 10:00

  Start vanaf 6 deelnemers
  Marjanne Heller-Huisman

Event Hours(1)

 • Donderdag

  19:00 - 20:00

  Docent: Marjanne Heller-Huisman

Een fit gevoel en zonder blessures door het leven. Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren. In de drukte van het dagelijks leven is dat soms makkelijker gezegd dan gedaan. Dit kost namelijk tijd en energie, waar de motivatie soms ontbreekt. Wanneer dit bekend voorkomt is dit programma ideaal. Op een vast moment in de week maak je tijd namelijk tijd voor het onderhoud van je eigen lichaam. En wat is er nu waardevoller dan dat?

Een bekend gezegde is: ‘Voorkomen is beter dan genezen’. Dit is het kerndoel van dit programma dat overigens ook geschikt is als ondersteuning van een behandeling bij een fysiotherapeut en voor mensen die juist uitbehandeld zijn en hun nieuw verworven conditie willen onderhouden. Bransz biedt hiervoor ‘Strength and Stability’.

Achtergrond:

De voormalige naam van dit programma is  ‘de rugschool’, Deze hebben wij veranderd, omdat het programma zich op het hele lichamelijk welzijn richt en niet alleen op de rug, wat de eerdere naam doet vermoeden. 

Voor wie?

Voor mensen die graag onder begeleiding van een ervaren docent willen werken aan het behoud of verbetering van hun bewegelijkheid. Voor diegene die activiteiten geleidelijk willen opbouwen. Er wordt gewerkt in vaste groepen.

Het programma

Het betreft een programma onder de deskundige leiding van een ervaren docent. De oefeningen worden stap voor stap opgebouwd, zodat de spieren en gewrichten geleidelijk belast worden en er geen gevaar is voor blessures.
Het seizoen, bestaat uit 37 lessen en elk moment is het juiste moment om in te stromen. 

Het programma start met warm wandelen. Hierna worden de matjes uitgerold en worden de deelnemers meegenomen in een serie oefeningen. In eigen lekker zittende kleding wordt er gewerkt aan stabilisering van de romp. Buik- rug- en  beenspieren zijn belangrijk, maar ook nek en schouders worden niet vergeten. Alle oefeningen zijn gericht op de conditie (kracht, lenigheid, snelheid, uithoudingsvermogen en coördinatie) die nodig is voor het veilig (blijven) uitvoeren van dagelijkse situaties.

Op donderdag verzorgen wij vanuit Bransz deze lessen.
Op maandag en woensdag ochtend staan er vanaf oktober 2019 ook “Strength & Stability” lessen op het programma. Deze gaan van start na voldoende aanmeldingen.