nl Nederlands

Heb jij kaartjes kunnen bemachtigen voor de voorstelling Swan Lake van The Royal Moscow Ballet op 23 maart? Nee? Dat is jammer! Het is namelijk helemaal uitverkocht en dat net nu er een selecte groep dansers van Bransz mee mag doen! Onze dansers werden een aantal weken geleden na een intensieve workshop geselecteerd door Ekaterina Uksusnikova, van het Royal Moscow ballet, die speciaal voor de gelegenheid over is gevlogen vanuit Rusland.

Het zwanenmeer

Het is eigenlijk een droom voor iedere ballet danser, ‘Het zwanenmeer’ dansen ten midden van een wereldberoemd gezelschap. Dit overkomt nu een selecte groep ballerina’s van Bransz.

Een aantal weken geleden kwam klassiek ballet docente Ekaterina Uksusnikova overvliegen om een masterclass te geven. Dit was een intense ervaring voor de leerlingen van Bransz, die kennis mochten maken met de keiharde Russische trainingsmethoden en mentaliteit. Klassiek ballet in Rusland is natuurlijk niet voor niets altijd van het hoogste niveau.

“Zo’n les als dit inspireert mij ook enorm, telkens op het randje van het kunnen. Dit is goed voor de leerlingen, de wil is er wel, maar er kan niet genoeg benadrukt worden, wat er allemaal voor nodig is om ook echt iets te bereiken binnen deze erg uitdagende en technische dansstijl”, aldus Laurien Draaijer, één van de klassieke docenten van Bransz.

Na afloop van de masterclass werden maar liefst tien leerlingen geselecteerd om mee te dansen met ‘Het zwanenmeer’. Nog even hard trainen de komende weken en dan gaat hun droom echt uitkomen, want 23 maart komt The Royal Moscow Ballet optreden in Wageningen. Het is voor het eerst dat The Royal Moscow Ballet de Nederlandse theaters aandoet en Wageningen mag hiervan meegenieten. ‘Het zwanenmeer’ met een gastrol van onze Bransz ballerina’s is op vrijdag 23 maart te zien in theater Junushoff.