Op het online platform Podiumkids Thuis bundelen 18 professionele jeugdgezelschappen hun digitale registraties. Familievoorstellingen voor 3+ tot en met 10+ kunnen on demand thuis bekeken worden. Ook in de meivakantie biedt het platform verantwoorde schermtijd en een uurtje theaterkunst. Introdans is er van donderdag 29 april tot en met zondag 30 mei te zien met de familievoorstelling PRETPAKKET (6+). De voorstelling bestaat uit het humoristische werk Wrapped van de Israëlische choreograaf Inbal Pinto.

PRETPAKKET – Introdans

Wie herinnert zich niet de twee ‘klakkende’ danseressen in Wrapped? Hele zalen vol kinderen ‘klakten’ mee tijdens dit hilarische duet van de Israëlische choreografe Inbal Pinto. Dat smaakt naar meer, dacht artistiek directeur Roel Voorintholt. Zo ontstond het idee voor PRETPAKKET, een programma geheel gewijd aan het dit werk van Inbal Pinto.

In Wrapped versmelten humor en poëzie in een visueel rijke, denkbeeldige wereld tot, zoals Pinto zegt, een ‘stadslegende’. Een kerstboom, hoedjes van papier, regenjassen, romantische jurken, een vogel, dansers op stelten en nog veel meer maken de choreografie tot een feest voor het oog. Na eerder diverse delen uit de choreografie te hebben gedanst, brengt Introdans in PRETPAKKET nu voor het eerst de integrale versie van Wrapped.
Voor Wrapped, een van haar eerste creaties, ontving Inbal Pinto diverse prijzen, waaronder een prestigieuze Amerikaanse Bessie Award. De pers typeerde het werk van de Israëlische choreografe destijds als ‘een hap frisse lucht’.

PRETPAKKET is van donderdag 29 april tot en met zondag 30 mei voor €2,99 te zien via www.podiumkids.nl/thuis en www.cultuurticket.nl.

PRETPAKKET door:

choreografie: Inbal Pinto | dans: Introdans | foto: Pieter Henket

/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/