Popping & Locking

Street Styles

Event Hours(6)

 • Dinsdag

  20:30 - 21:45

  Leeftijd: Alle leeftijden (14+)
  Docent: Nicholas Louw

 • Vrijdag

  15:45 - 17:00

  Leeftijd: 9-11 jaar
  Docent: Nicholas Louw

 • Vrijdag

  17:00 - 18:15

  Leeftijd: 12-14 jaar
  Docent: Nicholas Louw

 • Vrijdag

  18:15 - 19:30

  Leeftijd: 15-17
  Docent: Nicholas Louw

 • Vrijdag

  19:30 - 20:45

  Leeftijd: 17-29
  Docent: Nicholas Louw

 • Vrijdag

  20:45 - 22:00

  Leeftijd: 30+
  Docent: Nickolas Louw

 

Wat is Locking?

 

 

Wat is Popping?

Ken je de robot- stijl en de Moonwalk (originele naam “Backslide”) waar Michael Jackson wereldberoemd mee is geworden ? Dat zijn onderdelen van popping.

Popping wordt als eigen stijl gedanst, maar  de technieken uit deze stijl komen ook veel voor in hedendaagse HipHop dans en onder de term ‘isolations’ in Contemporary dans stijlen.

Binnen Popping zijn er verschillende stijlen en technieken waaronder: animation, boogaloo, tikking, crazy legs, liquid dance, tutting, waving, strobing, strutting en nog wat andere stijlen.

Deze stijlen worden vaak door elkaar gebruikt maar ze worden ook appart gedanst als eigen stijl.  Deze stijlen worden traditioneel gedanst op jaren ’70 en jaren ’80 Funk muziek maar ook op electro-beat andere hedendaagse muziekstijlen.

 

Waaruit bestaat de les?

Een Popping en Locking les begint met een stevige warming up waarbij alle lichaamsdelen die ingezet worden in de dans bewust ontwikkeld worden. Vervolgens wordt er gewerkt aan verschillende technieken waarbij coördinatie en lichaamsbewustzijn een grote rol spelen. De geoefende pasjes worden achter elkaar gezet in een choreografie of een vrije vorm of wel freestyle. Plezier, dansgevoel en bouw van karakter zijn het ultieme doel van deze Funk stylen.

 

Wat is de achtergrond van Locking en Popping?

Locking:

In de late jaren ’60 en jaren ’70 vormde Funk muziek de basis voor de dansstijl “Locking”. Het werd vooral gedanst in de jaren ’70 in de Soultrain TV dance shows en het is eigenlijk de voorloper van de jaren ’80 (Oldschool) Hiphop party dance! Bij “Locking” is er een wisselwerking van het vastzetten (‘lock’) van een beweging met je lichaam en weer ontspannen. {Soultrain danser Mr. Don Campbell is de uitvinder van de “Lock” move (eind jaren ’60) en werd ermee geprezen door zijn mede soultrain dansers}. Hieruit vloeide een eigenwijze stijl voort waarbij het vermaak en de interactie met het publiek sterk naar voren werd gebracht, met moves zoals de Funky Chicken, The Pimpwalk, The Guitar, The Scoobot tot “The Lock”. Locking kent snelle bewegingen, echter na elke beweging sta je stil alsof je naar een serie foto’s kijkt. Locking is één van de door “Hiphop cultuur” geadopteerde Funk dansstijlen en draagt het authentieke gevoel met zich mee! Een groovy en karakteristieke dansstijl bekend om het “stoppen en doorgaan” en het “pointen en locken” met een onweerstaanbare funky groove! Locking moves worden nog vaak gebruikt in de hedendaagse Hiphop dans, maar wordt meestal gedanst op originele Funkmuziek!

Popping:

De oorsprong van Popping is terug te vinden in het stadje Fresno in California. De uitvinder is “Mr. Boogaloo Sam” en hij stond bekend om zijn “hit” en “pop” bewegingen die werden uitgevoerd op de Funk beats van de jaren ’70. Popping wordt dan ook gezien als een Funk dansstijl. Het is daarmee een voorloper van de jaren ’80 Oldschool-Hiphop party dance en is in de jaren 80 geadopteerd door de “Hiphop cultuur”. 

 

Helden

Storm, Hilty & Bosch, Boogaloo Sam, Don ‘Campbellock’ Campbell, The Electric Boogaloos, The Lockers