Doe mee met de PePeRnOtEnJaM

Geprestenteerd door Dans, Theater en Musicalschool Bransz, iLLsKiLLSquad en dansen bij Versteegh

Aftellen tot de PePeRnOtEnJaM!

Tijd tot je je eindelijk je volledige aandacht kan geven aan pepernoten (en Breakdance)

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Het belooft weer een onvergetelijke middag te worden voor alle Breakdancers in de omgeving van Wageningen, Ede en Arnhem.

Wat

– Breakdance battles van 5 tot en met 10 jaar
– Breakdance battles voor 11+
– De DJ draait de vetste B-Boy Beats waarop iedereen de hele middag kan Jammen (breakdancen)
– Showcase door de juryleden

Prijzen

– Beker vol met pepernoten voor de winnaar in beide categorieën
– Medaille voor de 2e en 3e plaats
– Medaille voor de beste “jammer”

Wanneer

Zondag 24 november 2019

Voor de dansers van 5 t/m 10 jaar inloop en eventuele last minute inschrijvingen 10.00 – 10.30 uur, we verwachten tussen 13.30 – 14.00 uur klaar te zijn.

Voor dansers vanaf 11 jaar inloop en eventuele last minute inschrijvingen 14.30 – 15.00 uur, we verwachten tussen 18.00 en 18.30 uur klaar te zijn.

Waar

Locatie van de Jam:
Op een pepernootworp afstand van het centrum van Wageningen in de Bransz Studios, Nude 38, Wageningen (naast Schimmelpenninck).

Je kan er goed komen met de fiets, het openbaar vervoer en je kan er gratis parkeren aan de straat wanneer je met de auto komt.

Kosten

De kosten voor deelname aan de breakdance battle is € 5,–, wil je alleen komen jammen zijn de kosten € 3,–. We vragen je om je aan te melden via het online aanmeldformulier. De entree voor toeschouwers is € 3,– per persoon.

 

Welke kwaliteiten zoekt de jury tijdens de battle?

 

    • In de eerste plaats dans met een mooi begin, een verrassend midden en een sterk einde.
    • Moves en Stunts: B-Boys en B-Girls zijn gek op draaiende powermoves zoals windmills, flares en headspinns maar ook radslagen en salto’s zijn favoriet. Het gaat hier bij breakdance niet om de nette uitvoering zoals bij turnen, maar eerden om hoe je deze op de muziek plaatst en hoe je deze move weer berbind met de rest van je dans.
    • Muzikaliteit: Luister goed naar de beat, bij B-Boying dans je het mooist op de 2e en 4e tel van de beat. Dat is het moment van de snare drum. Dit is de hoge drum en de tegenhanger van de Bas drum. Je hoort dus 1 BOEM-2 tik-3 BOEM-4 tik. Juist het -tik- moment is het moment waarop het accent van je danspasje of je freeze het best tot zijn recht komt.
    • Show(wo)manship: Dit is het stukje acteren waarmee je het publiek bij jou dans betrekt. Hiermee vertel je het verhaal van jou battle. Je kan hier bijvoorbeeld kiezen voor een heel vrolijk of een heel stoer karakter. Het belangrijkst is dat het een karakter is dat bij ‘jou’ past.

Wie wij zijn

Dansen bij Versteegh

Dansen bij Versteegh

Dansen bij Versteegh is de dansschool waar de eerste PePeRnOtEnJaM werd georganiseerd. Deze kwam tot stand door de samenwerking van Versteegh eigenaar Romée de Weerd en Versteeghs breakdancedocent Haico van Dijk.  Versteegh is ‘de’ alround dansschool van Arnhem en omgeving.  Inmiddels zijn hier b-boy/girl  lessen te volgen voor beginners en ver-gevorderden.

Bransz, dans, musical, theater en lifestyle

Bransz- Dans, Musical, Theater & Lifestyle

Bransz is de dans, musical en theaterschool die gastheer is van de PePeRnOtEnJaM. Bransz is sinds de overname door iLLSkiLLSquad en 155 oprichter Haico van Dijk ‘de place to be’ voor breakdancers.  Bransz (iLLSkiLLsquad) verzorgt B-Boy/girl lessen voor alle niveaus en leeftijden in Wageningen, Otterlo en Oosterbeek.