Ouder & Kind dansles

Afbeelding volgt nog

Event Hours(2)

 • Zaterdag

  9:15 - 9:45

  Leeftijd: 1,5-3 (Nederlands gesproken)
  Docent: Savannah Schuurman van Rouwendaal

 • Zaterdag

  9:45 - 10:15

  Leeftijd: 1,5-3 (English spoken)
  Docent: Savannah Schuurman van Rouwendaal

Waaruit bestaat de Ouder & Kind dansles?

Ouder en kind dansles is voor kinderen vanaf anderhalf jaar. Tijdens het samen dansen stimuleren de motoriek, coördinatie en fantasie van je kind op een speelse en natuurlijke manier.

In deze les zijn ouder en kind zowel danspartners als klasgenoten.

Het is vaak de plek waar ze hun eerste dansvriendjes vinden. Ook ontstaan er vaak gezellige afspraakjes met verschillende ouders en kinderen die klikken,

Eerst heeft de ouder nog een wat meer sturende rol in het aangeven van de spelregels. Doordat oefeningen wekelijks terugkomen leert het kind snel hoe het werkt en kan de ouder van nature telkens meer gaan loslaten en vertrouwen op het gedrag en de vaardigheden van het kind. Er ontstaat hierdoor ook ruimte om de verantwoordelijkheid en de ideeën steeds meer vanuit het kind te laten komen. Het kind is op ontdekkingstocht en er is met deze les een duidelijk moment in de week, bestemd voor de ontwikkeling van de natuurlijke vertrouwensband tussen ouder en kind.

Zowel ouder en kind leren intuïtief te luisteren met het lijf.

Het is ondertussen ook een fijne en veilige speelruimte waar de ouder mag ervaren en proberen. Deze energie wordt uiteraard mee naar huis genomen om samen verder te dansen in de woonkamer.

Jullie zijn van harte welkom om samen een proefles ouder en kind dansen te volgen. Weet je het nog niet zeker, of zijn er de eerste les te veel prikkels voor direct meedoen? Helemaal prima, want dat is vrij normaal met deze leeftijd. Kom dan gerust nog een keertje proeven.