nl Nederlands
Tapdance workshop, Bransz 30 september 2017

Kom nu op 30 september naar Bransz voor een super toffe workshop: TAPDANCE!

Hou jij van dansen of juist van muziek maken? Wil je ontdekken wat er gebeurt als je die twee samen brengt? Dan is deze workshop Tapdance echt iets voor jou! Tap kan namelijk ook heel stoer en cool zijn, ontdek dat tapdansen op top 40 en popmuziek prima kan en helemaal van deze tijd is.

Meer over Tapdance!

Voor sommige passen heb je helemaal geen muziek nodig, want die maak je vooral zelf met de tapschoenen aan je voeten. Eerst leer je een aantal basispassen, die we vervolgens combineren en verwerken in een eind combinatie. Wat ook erg belangrijk is en wat Sanne je allemaal gaat leren is coördinatie, balans en muzikaliteit. Dit staat dan ook centraal tijdens de taplessen.

Natuurlijk wordt er tijdens tapdans niet alleen aan je voeten gedacht, maar ook aan de presentatie van de rest van het lichaam. Ritme, timing en dans, dat is de essentie van tapdans, deze dansvorm is ontstaan in Amerika in de negentiende eeuw. Het hoogtepunt van het tapdansen lag tussen 1900 en 1955. Denk aan de grote show op Broadway en aan de vele Hollywoodfilms en musical.

Workshop Tapdance

In deze workshop brengen we alles naar deze tijd en laten we je zien dat Tap heel speciaal en supertof is! Vele mensen hebben het ooit gezien maar nog nooit gedaan, dit is dan je kans op het te pakken. Ook komt de opmerking ‘Ja, maar wij hebben nog geen tapschoenen’ tevoorschijn. Dat is echter geen probleem! Natuurlijk is het leuker met echte tapschoenen, maar juist voor de eerste les of workshop is het vaak makkelijk als mensen die niet meteen aan hebben. Mensen leggen de nadruk op het maken van geluid met de schoenen, terwijl de uitvoering juist net zo belangrijk is om uiteindelijk het geluid te laten klinken.

Over Sanne de Velde Harsenhorst

In de workshop maar ook de taplessen bij Bransz worden gegeven door Sanne de Velde Harsenhorst. Sanne volgde tijdens haar middelbare school de vooropleiding van ‘Lucia Marthas Instituut for Performings Art’ in Amsterdam en daarna is Sanne afgestudeerd aan de Song & Dance academie voor Musicaltheater in Zwolle en heft ze dus al vele jaren les gekregen in Tapdance.

Vanaf de middelbareschool leeftijd heeft Sanne taplessen gevolgd bij Yannick Baetens en Marieke van der Ven. ‘Hoe bijzonder en stoer is het om verschillende en mooie klanken te maken met je schoenen? Ik kan het je allemaal leren!’ ‘Ik ben er om op een ontspannen en leuke manier het beste uit jou te halen en om dichter bij jou doel te komen’ 

Daarnaast geeft Sanne ook musical en zanglessen bij Bransz, opgeven voor een proefles kan via de website. Tap is voor alle leeftijden van jong tot oud, dus twijfel zeker niet!

Tapdance workshop, het rooster!

De tapdance workshops worden op zaterdag 30 september 2017 geven volgens onderstaande planning:

13.00 – 13.45 uur, van 7 tm 17 jaar
14.00 – 14.45 uur, vanaf 18 jaar

Neem je vrienden of vriendinnen mee, jullie zijn allemaal van harte welkom voor een toffe workshop Tapdance in de nieuwe studio van Bransz, Nude 38 te Wageningen.