Was het niet de mooiste vaderdag ooit? Wat was de ‘Platina‘ jubileumvoorstelling een feest. Zowel met elkaar, als voor het publiek! Zo’n voorstelling is het product van de verzamelde energie van alle Branszers en vrienden van Bransz en kijk eens waar we samen al toe in staat zijn. Fantastisch! 

De afgelopen maanden is door docenten en leerlingen hard gewerkt om een spectaculaire eindvoorstelling op de planken te zetten. De leerlingen zagen er prachtig uit in de speciaal voor hun choreografie samengestelde of gemaakte kleding.

70x een eindvoorstelling, best bijzonder!

Deze 70ste eindvoorstelling van Bransz was extra bijzonder. Behalve dat het om een jubileumvoorstelling ging, waren er niet alleen voorstelling in het theater maar ook buiten! Buiten gaven de dansers in verschillende stijlen shows weg bij de Bransz ‘Get Down, het straatpodium. Musicallers en kindergroepen zette de toon bij het ‘Bransz Festival’ podium.

Prachtig weer en genoeg te doen

Het was een zonnige dag en daar werd optimaal van genoten met een lekker koud drankje en een ijsje. Wie trek had deed zich te goed aan de heerlijke Surinaamse broodjes van buurvrouw Misna. Ook voor de jeugdige bezoekers vermaakte zich prima! Ze knutselden samen met creatief atelier Polkadots vrolijke vaderdag cadeaus in elkaar en wanneer ze zich echt even wilde uitleven, kon dat op het kleurrijke springkussen. We hebben onder een blauwe lucht met stralende zon heerlijk genoten van al het moois dat de dansers van Bransz en iLL SkiLL Squad hebben voorbereid.

Na het festival was er een pauze waarna we in theater Junushoff verder konden genieten van de super toffe choreografieën die het ‘Bransz Dansgala’ te bieden had. De stijlen ballet, hiphop, funk, hiphop, breakdance en contemporary passeerde de revue. De docenten hebben de lat hoog gelegd met technisch veeleisende stukken. De leerlingen hebben zich, om dit te bereiken, erg aan elkaar moeten optrekken, hierdoor zijn het hechte teams geworden. Dit was ook te merken op het podium. Groep voor groep stonden ze er al een team. De choreografieën waren één geheel en de leerlingen zaten er met hun volle emotie in.

Charmaine de Sain

Ook namen we dit jaar ‘en publique’ afscheid van een wel erg bijzondere danseres, Charmaine de Sain. Charmaine heeft meer dan 50 jaar in de school gedanst en reisde hiervoor de laatste jaren samen met haar man speciaal af vanuit Apeldoorn. Hiervoor is veel liefde voor elkaar en voor dans nodig. Het publiek waardeerde deze unieke prestatie met een prachtige en welverdiende staande ovatie.

Al met al was het een fantastische jubileum beleving die we bij Bransz niet snel zullen vergeten!

nl Nederlands
X