nl Nederlands

Op donderdag 8 maart 2018 is de voorstelling NachtHexen I door Jens van Daele’s Burning Bridges! Wil je naar deze voorstelling? Profiteer dan van de korting voor dansers van Bransz! Wil je met korting naar de voorstelling van Jens van Daele’s Burning Bridges? Stuur dan een mailtje met “ik ben een Branszer” naar JunushoffKorting@Bransz.nl en ontvang de speciale Bransz kortingscode direct in je Email.

Deze kortingscode vermeld je aan de Junushoff kassa bij het reserveren van de kaartjes. Dit is een offline actie, dat houd in dat je de kaartjes wel zelf moet ophalen bij theater Junushoff.

Je betaalt geen € 20,–, maar slechts € 13,– voor deze voorstelling!

NachtHexen I

Met NachtHexen I start een cyclus over heldinnen door de wereldgeschiedenis heen. Deze creatie is gebaseerd op het Russische nachtbommen regiment Taman. Dit regiment bestond tijdens de Tweede Wereldoorlog in zijn geheel, van piloten tot technici, uit vrouwen. Met lichte zweefvliegtuigjes bombardeerden zij met succes de Duitse stellingen. In totaal kwamen 30 nachtheksen om in de oorlog. Binnen het universum van de Russische nacht heksen plaatst Van Daele Jeanne d’Arc ( een eerdere historische strijder) in het nu. Tegen wat, wie, hoe en of zou d’Arc in onze huidige tijd ten strijde trekken?

NachtHexen I is een rechtstreekse ode aan de kracht van de vrouw. In navolging van het succesvolle Over Onze Vader (2016) en het zeer dansante Tierra (2017) brengt het immer tijdelijke collectief Burning Bridges wederom een stevige theatrale vertelling ten tonele. In NachtHexen I versmelten krachtige dans, emotioneel theater en zinderende live muziek, gebracht door een louter vrouwelijke cast van internationale klasse, tot een beklijvend geheel. Puur, energiek en sensitief, de snelste weg naar het hart van de toeschouwer zoekende, zoals u van Jens van Daele’s Burning Bridges gewend bent.

Over Jens van Daele’s Burning Bridges

De laatste jaren maakt Jens van Daele (1972, Antwerpen) zijn voorstellingen onder de naam Jens van Daele’s Burning Bridges. Het is een telkens tijdelijk collectief van artiesten: dansers, muzikanten, schrijvers, acteurs en dramaturgen. Zij slaan bruggen , maar kunnen ze ook weer verbranden.

Met het Zwitsers/Franse Ensemble Battida maakte hij in 2013 Spring Tide. Deze voorstelling is geïnspireerd door ‘Le Sacre du Printemps‘ van Igor Stravinsky. In 2015 is het de Britse kunstschilder Lucian Freud die als inspiratie dient voor About Lucian. Aanleiding voor een voorstelling zijn niet alleen grootmeesters uit Rusland of Engeland. Hij vindt zijn inspiratie ook dichter bij huis. Het levensverhaal van zijn eigen ouders staat centraal in Over Onze Vader. Hij combineert hierin voor het eerst zijn kenmerkende rauwe dans en live muziek met oprecht teksttheater.

NachtHexen I – Jens van Daele’s Burning Bridges

choreografie & toneelbeeld & regie:  Jens van Daele (BE) i.s.m. de spelers | regieassistent: Karla Isidorou | tekst: Hanne Struyf (BE) & Jens van Daele (BE) | spel & dans: Hanne Struyf (BE), Patricia van Deutekom (NL), Naomi Schwarz (CH), Lucienne Kraan (NL), Ronja Keultjes (NL), Felicia Declercq (BE) | live muziek: Alexandra Bellon (FR), Viva Sanchez Reinoso(CH) op piano, cello, percussie en elektronica | muziekcompositie: Richard van Kruysdijk (NL), Alexandra Bellon (FR), Viva Sanchez Reinoso(CH) | licht- en projectieontwerp: Tom Verheijen (NL) | trailer: Jessica van Reusschen (DE) | foto: Jasmine Wolf