Musical

Musical lessen bij Bransz

Event Hours(3)

 • Dinsdag

  15:30 - 16:30

  Leeftijd: 4,5-7
  Docent: Savannah Schuurman

 • Dinsdag

  16:30 - 17:45

  Leeftijd: 8-10
  Docent: Savannah Schuurman

 • Dinsdag

  17:45 - 19:00

  Leeftijd: 11-14
  Docent: Savannah Schuurman

Wat is Musical?

In musicals worden zang, dans en acteerwerk gecombineerd om een duidelijk verhaal te vertellen dat een breed publiek aanspreekt. Vaak resulteert dit in een extravagante show met een hoog entertainmentgehalte.

 

Waaruit bestaat de les?

Tijdens de musicallessen wordt gewerkt aan theatertechnieken, basale zangtechniek en dans. Vaak zijn daarom meerdere vakdocenten aanwezig bij deze lessen. Uiteindelijk maken de docenten en leerlingen samen een show waarin die drie disciplines samenkomen: acteren, dansen en zingen.

 

Wat is de achtergrond van deze stijl?

De eerste musicals werden aan het einde van de 19e eeuw in New York geproduceerd. Het genre kwam voort uit de vaudeville- en revuetraditie, met als belangrijkste verschil dat musicals een doorlopend verhaal kenden. Daarmee was de musical eveneens verwant aan opera en operette. Broadway in New York en, vanaf de jaren ‘60, West End in Londen, staan internationaal bekend als toonaangevende plaatsen op musicalgebied. Bekende musicals zijn onder andere Hair, Cats, Les Misérables, Evita, Phantom of the Opera, Aïda, The Lion King, Chicago en Wicked. In Nederland worden de meeste bekende musical geproduceerd door Joop van den Ende en Albert Verlinde.

 

Helden

Andrew Lloyd Webber, Joop van den Ende, Elton John, Bob Fosse, Chantal Janzen, Pia Douwes, Whoopi Goldberg, Simone Kleinsma

/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/