Modern Jazz

Jazzdance Bransz

Event Hours(6)

 • Maandag

  14:30 - 15:45

  Leeftijd: 6-9
  Docent: Jet Robert

 • Maandag

  15:45 - 17:00

  Leeftijd: 10-12
  Docent: Jet Robert

 • Maandag

  17:00 - 18:15

  Leeftijd: 13-15
  Docent: Jet Robert

 • Maandag

  18:15 - 19:30

  Leeftijd: 16+
  Docent: Jet Robert

 • Maandag

  19:30 - 20:45

  Leeftijd: 16+
  Docent: Jet Robert

 • Maandag

  20:45 - 22:00

  Leeftijd: 30+
  Docent: Jet Robert

Wat is Modern Jazz?

Modern Jazz is een eigentijdse dynamische dansvorm waarin verschillende aspecten als ritme, snelheid, techniek en kracht aan bod komen. Kenmerkend voor Modern Jazz zijn de vaak strakke en energieke bewegingen. Het combineerd de souplesse en vloeiende organische bewegingen uit de moderne dans met de groove, strakheid en polyritmiek uit de jazzdance.

Deze stijl is heerlijk om te dansen en om naar te kijken. Het is dan ook niet zonder reden dat je deze Modern Jazz op dit moment veel terug op tv in videoclips en dansprogramma’s.

Waaruit bestaat de les?

In deze lessen werk je aan verschillende danstechnieken, ritme, coördinatie, sprongen en draaien. Naast de verschillende technieken leer je in deze lessen ook om een verhaal of emoties om te zetten in dans en expressieve bewegingen. Hierdoor zal ook je eigen creativiteit worden gestimuleerd en kan je jezelf verder ontwikkelen als danser.

Wat is de achtergrond van deze stijl?

De jaren dertig en veertig van vorige eeuw, vormen het begin van Modern Jazz. De authentieke Afro-Amerikaanse dans mengde zich met invloeden uit de moderne dans en het ballet. Uit deze mix ontstonden swingende, strakke, aardse en sensuele dansstijlen. Deze verschillende dansstijlen worden samen Modern Jazz genoemd.

Modern Jazz blijft zich ondertussen vernieuwen door de mix aan te gaan met eigentijdse muziek, nieuwe grooves en de introductie van nieuw bewegingsmateriaal van over de hele wereld.

Helden

Jack Cole, Bob Fosse, Alvin Ailey, Lester Horton, Eugene Louis “Luigi” Faccuito, Hans van Manen, Katerine Dunham, Jerome Robins, Eddie de Bie, Helen le Clercq, Felix White

nl Nederlands
X