Modern Contemporary dansles

Afbeelding volgt nog

Event Hours(3)

 • Dinsdag

  17:15 - 18:30

  Leeftijd: 11-15
  Docent: Marlene Kodwig

 • Dinsdag

  18:30 - 19:45

  Alle Leeftijden (16+)
  Docent: Marlene Kodwig

 • Dinsdag

  20:45 - 22:00

  Alle Leeftijden (16+)
  Docent: Marlene Kodwig

Waaruit bestaat de Modern Contemporary dansles?

 

Tijdens de Modern Contemporary dansles bij Bransz leer je een combinatie van de talrijke hedendaagse dansstijlen die voortkomen uit de Moderne dansstijlen van Martha Graham, Lester Horton en Merce Cunningham.

Tijdens de les werken we aan abstracte bewegingen met een vaak onvoorspelbaar karakter. Tijdens het bewegen is er veel aandacht voor hoe je je adem inzet om het bewegingsmateriaal zo goed mogelijk te ondersteunen. De uitkomst is bewegingsmateriaal en choreografie die alles behalve standaard is. Ondanks dat de bewegingen tijdend de Contemporary dansles soms abstract zijn, kunnen ze juist wel expressief zijn en veel zeggingskracht hebben.

De nadruk ligt niet per see op het uitdrukken van emoties, maar eerder op waar deze vandaan komen. Dus eerder invoelen inplaats van acteren.

Rol en glij technieken over de vloer zijn kenmerkende onderdelen van de dansles. Ook werken we veel met de dynamiek tussen spanning en ontspanning binnen de technieken. Dit zie je ook veelvuldig terug bij het bewuste ruimtegebruik door zowel de individuele danser als de groep.

Je merkt iedere les weer dat je improvisatievermogen aangesproken wordt vanuit vrijheid om te bewegen en dat improviseren daardoor ook steeds gemakkelijker is.

Er is aandacht voor de technieken uit de veelheid aan contemporary dansstijlen, ook voor nieuwere stijlen zoals ‘release the beast’.

Tijdens de Modern Contemporary dansles ervaar je steeds meer vrijheid om te bewegen en jezelf fysiek te uiten.

Bekijk onze blog om meer te weten te komen over wat Modern Contemporary dans is en hoe het is ontstaan.

Jij en je vrienden of vriendinnen zijn van harte welkom om een gratis proefles Modern Contemporary mee te doen.

 

/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/