Modern Contemporary

Afbeelding volgt nog

Event Hours(5)

 • Woensdag

  14:45 - 15:45

  Leeftijd: 6-8
  Docent: Cleo Jonker

 • Woensdag

  15:45 - 17:00

  Leeftijd: 9-12
  Docent: Merle Schiebergen

 • Woensdag

  17:00 - 18:15

  Leeftijd: 13-15
  Docent: Merle Schiebergen

 • Woensdag

  18:15 - 19:30

  Alle Leeftijden (16+)
  Docent: Merle Schiebergen

 • Woensdag

  19:30 - 20:45

  Alle Leeftijden (16+)
  Docent: Merle Schiebergen

Wat is Modern Contemporary?

Een podiumdans zonder vaststaand bewegingsvocabulaire. Het is een verzamelbegrip voor zeer uiteenlopende danstechnieken. Bij modern contemporary of hedendaagse dans gaat het niet per sé om zo sierlijk mogelijk bewegen, zoals bij klassiek ballet, maar om het uitdrukken van emoties. Daarin is veel vrijheid. Rollen en ‘sliden’ over de vloer zijn kenmerkende onderdelen van de moderne dans.

Waaruit bestaat de les?

In de lessen werk je aan expressie, de dynamiek tussen spanning en ontspanning, ademhaling, ruimtegebruik en meer. Daarbij is aandacht voor techniek, choreografie en het improvisatievermogen.

Wat is de achtergrond van deze stijl?

Moderne dans is ontstaan in het begin van de twintigste eeuw toen men op zoek ging naar andere bewegingsvormen dan die van het klassiek ballet. Psychologie en de expressie van emoties werden bepalend voor de moderne dans. Hierdoor ontstonden meer natuurlijke bewegingsvormen. Dit vroeg ook om een andere wijze van training van het lichaam.

Helden

Naast grondlegger Martha Graham zijn grote namen in de moderne dans onder andere Pina Bausch, Merce Cunningham, Isadora Duncan, William Forsythe, Jiří Kylián, José Limón en Vaslav Nijinsky.

nl Nederlands
X