We vertellen je meer over Jazzdance bij Brans!

We gaan je meer vertellen over Jazzdance! Wist jij dat Jazzdans een dansstijl is die begin van de vorige eeuw opkwam en dat Jazz eigenlijk een mengeling is van Afro-Amerikaanse en Euro-Amerikaanse dansstijlen? Of dat er veel elementen uit de jazz, zoals de ritmiek zijn terug te voeren uit de van oorsprong Afrikaanse muziek en dans?

Wat is Jazzdance?


Geschiedenis

Jazzdans is een Amerikaanse dansstijl die opkwam aan het begin van de vorige eeuw. De jazztechniek kenmerkt zich door het geïsoleerd bewegen van lichaamsdelen (hoofd, schouders, bekken) en de vele bewegingen met licht gebogen benen. Jazz is feitelijk een mengeling van Afro-Amerikaanse en Euro-Amerikaanse dansstijlen.

Meer over Jazzdance

Veel elementen in de jazz, zoals de ritmiek, zijn terug te voeren op van oorsprong Afrikaanse muziek en dans. In de dans uit de karakteristieke polyritmiek zich in de isolaties, waarbij lichaamsdelen elk in ander ritme worden bewogen. Maar ook typisch Europese harmonieën zijn te herkennen in de jazzmuziek en de daarbij behorende dans.

Jazz is een zeer dynamische dansvorm waarin verschillende aspecten als ritme, snelheid, techniek en kracht aan bod komen. Het is een dansstijl waarin de kenmerken van de klassieke en moderne dans terug te zien zijn op een swingende manier maar waar we ook de swingende Afrikaanse bewegingen en strakke showjazztechnieken niet mogen vergeten.

Ook worden de stoere moves van streetdance zeker niet vergeten en worden deze verwerkt in de les! Niet alleen de danspassen zijn variërend ook de muziek is breed georiënteerd; van de top 40 tot oude jazzmuziek tot Afrikaanse klanken.

Benieuwd naar de Jazzdance lessen bij Bransz? Kijk bij Jazzdance in ons lesrooster!

nl Nederlands
X