Lyrical Jazz

Jazzdance Bransz

Event Hours(3)

 • Woensdag

  17:30 - 19:00

  Leeftijd: 16+
  Docent: Regilio Sedoc

 • Woensdag

  19:00 - 20:30

  Leeftijd: 16+
  Docent: Regilio Sedoc

 • Woensdag

  20:30 - 21:45

  Leeftijd: 30+
  Docent: Regilio Sedoc

Waaruit bestaat de Lyrical Jazz les?

De les zelf bestaat uit een warming up, gevolgd door een reeks van techniek oefeningen om het lichaam los te maken. Een belangrijke oefening daarbij is de isolatie oefening, waarmee je alle lichaamsdelen los van elkaar leert bewegen. Ook radslagen, bruggetjes, overslagen en splits worden geoefend om dit door te ontwikkelen tot de mooiste sprongen en houdingen.

De les bevat verder veel verplaatsingen door de ruimte, draaien en danspassen die je in de grond ‘met een licht gebogen knie’ uitvoert.

De verschillende technieken en passen onthoudt je gemakkelijk doordat deze in series met elkaar worden verbonden tot choreografieën met een prettige flow.

 

Wat is Lyrical Jazz?

Lyrical Jazz is een zeer dynamische dansvorm waarin Jazzdans wordt gecombineerd met verschillende aspecten van modern en ballet. Lyrical Jazz legt de nadruk op het vertellen van het verhaal en het overbrengen van emotie.

 

Hoe is Lyrical Jazz ontstaan?

Lyrical Jazz, zoals we het vandaag kennen, begon zich te ontwikkelen in de late jaren ’70 en de vroege jaren ’80. Choreografen zoals Bob Fosse en Jack Cole droegen bij aan de ontwikkeling van deze stijl door elementen van moderne dans, klassiek ballet en jazzdans te combineren. Ze creëerden choreografieën die de nadruk legden op de emotionele expressie en de interpretatie van de dansers, vaak op muziek met bevlogen en poëtische teksten.

Bekijk onze blog om meer te weten te komen over wat Lyrical Jazz is en hoe het is ontstaan.

Jij en je vrienden of vriendinnen zijn van harte welkom om een gratis proefles Lyrical Jazz mee te doen.

 

/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/