Locking & Waacking

Street Styles

Event Hours(2)

 • Woensdag

  19:30 - 20:45

  Alle leeftijden (16+/30+)
  Docent: Anouk Wennekes

 • Woensdag

  20:45 - 22:00

  Alle leeftijden (16+/30+)
  Docent: Anouk Wennekes

 

Wat is Locking?

Locking is een hiphopstijl, die zich kenmerkt om het vastzetten van bewegingen en levendige en komische uitvoeringen. Locking heeft een sterke band met funk- en soulmuziek en is een belangrijk onderdeel van de hiphop- en streetdancecultuur Bekende bewegingen uit locking zijn de bringup, de lock, de point, de wrest roll, de clap en de scooby doo.

 

Wat is Waacking? 

Stel je voor dat je een club binnenkomt en je hoort direct dat je favoriete nummer opstaat. Wat doe je dan? Meteen meebewegen natuurlijk, je ‘groovet’ mee op de muziek. Dát is eigenlijk de basisbeweging van waaruit het waacken begint. 

Wie waackt, vertelt een verhaal. Met het lichaam, maar ook met het gezicht. Met waacking gebruik je het hele lichaam en wordt je uitgedaagd jezelf volledig uit te drukken. Zoveel emoties als een mens kent, zo veelzijdig zijn de verhalen die je met waacking kunt vertellen. Waacking zit vol dramatiek, kracht, vurigheid, maar ook sierlijkheid en elegantie. 

 

Waaruit bestaat de les?

Een Locking & Waacking les begint met een stevige warming up waarbij alle lichaamsdelen die ingezet worden in de dans bewust ontwikkeld worden. Vervolgens wordt er gewerkt aan verschillende technieken waarbij coördinatie en lichaamsbewustzijn een grote rol spelen. De geoefende pasjes worden achter elkaar gezet in een choreografie of een vrije vorm of wel freestyle. Plezier, dansgevoel en bouw van karakter zijn het ultieme doel van deze Funk stylen.

 

Wat is de achtergrond van Locking en Popping?

Locking:

In de late jaren ’60 en jaren ’70 vormde Funk muziek de basis voor de dansstijl “Locking”. Het werd vooral gedanst in de jaren ’70 in de Soultrain TV dance shows en het is eigenlijk de voorloper van de jaren ’80 (Oldschool) Hiphop party dance! Bij “Locking” is er een wisselwerking van het vastzetten (‘lock’) van een beweging met je lichaam en weer ontspannen. {Soultrain danser Mr. Don Campbell is de uitvinder van de “Lock” move (eind jaren ’60) en werd ermee geprezen door zijn mede soultrain dansers}. Hieruit vloeide een eigenwijze stijl voort waarbij het vermaak en de interactie met het publiek sterk naar voren werd gebracht, met moves zoals de Funky Chicken, The Pimpwalk, The Guitar, The Scoobot tot “The Lock”. Locking kent snelle bewegingen, echter na elke beweging sta je stil alsof je naar een serie foto’s kijkt. Locking is één van de door “Hiphop cultuur” geadopteerde Funk dansstijlen en draagt het authentieke gevoel met zich mee! Een groovy en karakteristieke dansstijl bekend om het “stoppen en doorgaan” en het “pointen en locken” met een onweerstaanbare funky groove! Locking moves worden nog vaak gebruikt in de hedendaagse Hiphop dans, maar wordt meestal gedanst op originele Funkmuziek!

Waacking:

Waacking vond zijn oorsprong in de gayclubs van de jaren ’70 in Los Angeles, waar funk en discomuziek de dansvloer domineerden. Het is een energieke en expressieve dansstijl die wordt gekenmerkt vurige armbewegingen, poses en voetwerk.

De bewegingen in waacking werden beïnvloed door de glamour en drama van hollywood filmactrices, scherpe en snelle bewegingen uit de martial art films van die tijd en over-the-top acties uit stripboeken van de jaren ’60. 

 

Helden

Storm, Hilty & Bosch, Boogaloo Sam, Don ‘Campbellock’ Campbell, The Electric Boogaloos, The Lockers

/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/