Kleuter Dansles ‘Dansmix’

Kleuter dansmix

Event Hours(2)

 • Vrijdag

  14:45 - 15:30

  Leeftijd: 4-5
  Docent: Savannah Schuurman van Rouwendaal

 • Zaterdag

  11:00 - 11:45

  Leeftijd: 5-6
  Docent: Savannah Schuurman van Rouwendaal

Waaruit bestaat de kleuter dansles?

Tijdens de ‘Kleuter dansmix’ dansles zijn we al al echt bezig met specifieke dansvaardigheden en danstechniek.

De les begint met oefeneningen die het lichaam opwarmen en klaar maken voor de dansbewegingen, die centraal staan tijdens de betreffende les. Wij kiezen voor verschillende thema’s waarmee we dicht bij de belevingswereld van het kind blijven. Dit alles gaat op een speelse manier, met hierin ruimte voor de eigen fantasie van de leerling.

Spel en echt oefenen wisselen elkaar af met als uitkomst dat we al snel de basis kunnen dansen en beheersen van de verschillende dansstijlen zoals ballet, jazz-dance en streetdance. Wij gebruiken hierbij veel verschillende muziek. Muziek uit het verleden is gaaf om te verkennen, maar ook de nieuwste kinder danshits komen langs.

Het kind leert de danstechnieken kennen en hoe deze verbetert kan worden. De verschillende houdingen worden met elkaar verbonden tot echte dynamische dans. De coördinatie die ze hier leren vormt een ijzersterke basis voor alle sport en dans die hierna wordt gekozen. Behalve dat is het erg leuk om in een groep samen te werken.

De ontwikkeling gaat snel op deze leeftijd, en daar wordt handig gebruik van gemaakt. Behalve dat je hen na een jaar niet meer terugkent wat betreft vaardigheden, is het ook erg leuk en gezellig en maken ze hier vaak hun eerste echte dans vrienden en vriendinnen.

Bekijk onze blog om nog meer te weten te komen over wat kleuter dans is.

Je kind is van harte welkom om een gratis proefles Kleuter ‘Dansmix’ dansles mee te doen.

Als ouder beleef je het plezier van je kind mee via de ramen in de dansstudio. Of kies voor een moment voor jezelf in ons danscafé.