nl Nederlands

Op 20 mei organiseert de Ronde Tafel Wageningen voor het eerst het Kinderfestival Wageningen. Het Kinderfestival barst dit jaar los op een prachtige locatie vlak tegen het centrum van Wageningen: Duivendaal. Dit mooie veld voor het voormalig bestuursgebouw van de Wageningen Universiteit biedt veel ruimte voor alle attracties en activiteiten, en is perfect bereikbaar. Bransz vind dat alle kinderen recht hebben op spelen, daarom zijn wij sponsor van het evenement. Ook vind je er de ‘Bransz dansplaats’ met workshops, wedstrijdjes en lekker dansen op kids- DJ muziek!

Wat is er te doen?

De hele dag kan je van alles doen op Duivendaal, de hele dag kan je springen op springkussens en stormbanen. Je kan voetballen in de pannakooi of je gaat een dagje de wetenschapper uithangen in de proefjestent! Heb je daar allemaal helemaal geen zin in kan je altijd nog rustig gaan knutselen in de knutseltent of je laten schminken.

De activiteiten zijn gericht op kinderen van 2 tot en met 12 jaar, behalve allerlei activiteiten kunt u op het terras op het midden van het terrein ook genieten van een hapje of een drankje.

Het goede doel

Dit jaar gaat de opbrengst van Kinderfestival Wageningen geheel ten goede aan een prachtig doel: Speelgoedbank Wageningen!

Speelgoedbank Wageningen wil alle kinderen in Wageningen en omgeving die niet de financiële middelen hebben om speelgoed te kopen helpen. En dat is nodig:

Steeds meer mensen moeten rondkomen van een klein budget. Speelgoed is geen eerste levensbehoefte, maar door te spelen kunnen kinderen zich ontwikkelen. Ieder kind heeft het recht om te spelen, ongeacht de financiële situatie van de ouders!

Voor deze kinderen is een cadeau met hun verjaardag of een cadeautje met de feestdagen niet vanzelfsprekend, laat staan zomaar iets tussendoor. Wij willen deze kinderen helpen en hun leven een klein beetje leuker maken!

Wij zamelen bruikbaar speelgoed in dat heel en compleet is en geven het door aan gezinnen in Wageningen en omstreken die van weinig geld rond moeten komen.

Om dit mooie doel te steunen heeft Kinderfestival Wageningen in 2017 als thema Spelen voor Spelen. Ieder kind verdient het om te kunnen spelen. En daar draagt u aan bij als u zaterdag 20 mei het Kinderfestival bezoekt, of als u sponsor wordt.