K-Pop

Breakdance Bransz

Event Hours(2)

 • Dinsdag

  20:00 - 21:00

  Leeftijd: 13+
  Docent: Edie Ploeger

 • Dinsdag

  21:00 - 22:15

  Leeftijd: Alle leeftijden (13+)
  Docent: Edie Ploeger

Wat is K-Pop ?

K-pop is de afkorting voor Koreaanse popmuziek en is een muziekgenre afkomstig uit Zuid-Korea, dat uit een mix van verschillende muziekstijlen bestaat, zoals HipHop en Pop muziek. Daarnaast is K-pop ook een subcultuur die je ook steeds vaker in Nederland terug ziet.  Een van de artiesten die vaak genoemd worden vanwege het internationaal op de kaart zetten van K-pop, is PSY . Met Gangnam Style had hij in 2012 een wereldhit. In 2017 werden de boyband BTS en de girlband BlackPink ook wereldwijd bekend.

 

Waar bestaat de les uit?

Tijdens de K-pop les leer je de bekendste choreografien van je Koreaanse popidolen. De bewegingen zijn gedetailleerd, sexy, stoer en soms grappig tegelijk.

Bij de BRANSZ K-Pop lessen werk je aan verschillende danscombinaties, leer je verschillende choreografieen én werk je, zonder dat je er bewust mee bezig bent, aan je motoriek. Zo verbeter je op een leuke, sfeervolle manier ook nog eens je lichaams bewustzijn.

K-pop zit boordevol met teamwork en toffe formatiewisselingen. Inmiddels zijn er zelfs speciale choreo games ontstaan in de K-pop comunity die erg leuk en uitdagend zijn. 

 

Wat is de achtergrond van deze stijl?

Het ontstaan van K-pop kan herleid worden naar de hiphopgroep Seo Taiji and Boys, die in 1992 debuteerden tijdens een talentenshow op de Zuid-Koreaanse televisie. Seo Taiji and Boys vormde een contrast met de toen heersende norm van ballades en nationalistische nummers. Seo Taiji and Boys combineerde rap met Koreaanse teksten, aangevuld met verschillende andere muziekstijlen en een boodschap voor het Zuid-Koreaanse publiek, ondersteund door een hiphopdanschoreografie, onconventionele wijde broeken, zonnebrillen en petten. Hun provocerende houding leverde hen populariteit op bij de jeugd in Zuid-Korea en Seo Taiji and Boys baande een weg voor de Zuid-Koreaanse popidolen van de toekomst. 

Helden:

Seo Taiji and Boys, BTS, SuperM, BigBang, Girls’ Generation, BlackPink, EXO, Drunken Tiger, Fly To The Sky, Miss A, Super Junior, NCT 127, Seventeen, T-Ara, Monsta X, Wonder Girls, ONF, PSY