Jens van Daele | Burning Bridges zoekt de samenwerking met top-amateur dansscholen, mbo en hbo dans- en voor- opleidingen om enthousiaste jongeren een kijkje in de keuken te geven van een professioneel dansgezelschap. Hiermee wordt de kloof tussen professionals en top-amateurs een stukje kleiner. Laat dit nu net één van de doelstellingen zijn van Bransz. Bovendien werkt onze docente Aneesa, niet alleen bij Bransz maar ook bij Jens van Daele. Voldoende reden dat een samenwerking niet lang uit kon blijven. Wij zijn er trots op dat Bransz de eerste amateur-dansschool is die de samenwerking aangaat en dit professionele voorprogramma mag neerzetten. Naast Bransz zijn er vijf dansscholen, hbo en mbo, die dit seizoen een voorprogramma mogen creëren. Samen met dansers van het gezelschap werken er vijftien van onze leerlingen aan de choreografie. De naam? NachtHexen-XS! Naast het stuk van Jens van Deale is er een fantastische choreografie van Cleo Jonker, stagiaire bij Bransz, geselecteerd voor het voorprogramma. Voldoende reden voor een mooi avondje uit in de Junushoff!

NachtHexen

In 2017-2018 startte Jens van Daele met de NachtHexen-cyclus, over heldinnen door de wereldgeschiedenis heen. De eerste voorstelling, NachtHexen I: Jeanne, is gebaseerd op het Russische nachtbommen regiment Taman.  Dit regiment bestond tijdens de Tweede Wereldoorlog in zijn geheel, van piloten tot technici, uit vrouwen. Met lichte zweefvliegtuigjes bombardeerden zij met succes de Duitse stellingen. In totaal kwamen dertig nachtheksen om in de oorlog. Binnen het universum van de Russische nacht heksen plaatst Van Daele Jeanne d’Arc (een eerdere historische strijder) in het nu. Tegen wat, wie, hoe en of zou d’Arc in onze huidige tijd ten strijde trekken?

NachtHeksen II: La Parisienne

De tweede voorstelling in deze cyclus, NachtHexen II: La Parisienne, is gebaseerd op het verhaal van Cécile Lassonde, een danser van het gezelschap. Cécile was in de nacht van 13 op 14 november 2015 aanwezig in haar thuisstad Parijs. Jens heeft haar gevraagd om in deze nacht en de dagen daarna de straat op te gaan en een dagboek te maken van alles wat ze zag en alle emoties die ze voelde. Dit persoonlijke verhaal is de inspiratie geweest voor NachtHexen II: La Parisienne.

Choreografie & toneelbeeld & regie: Jens van Daele (BE) i.s.m. de spelers | Tekst: Cécile Lassone (FR) & Jens van Daele (BE) | Spel & dans: Cécile Lassone (FR), Patricia van Deutekom (NL), Ronja Keultjes (NL), Patricia Brok (NL), Marijn van der Sande (NL) & Anna Mikula (PL) | Live muziek: Richard van Kruysdijk (NL) & Rapheal Vanoli

NachtHeksen XS

Het persoonlijke verhaal van NachtHeksen II is niet alleen de basis geweest van NachtHexen II maar is ook de inspiratie voor de choreografie die onze leerlingen dansen. Ronja Keultjes & Marijn van der Sande, twee van de professionals uit de cast van NachtHexen II, dagen de Bransz dansers uit om vanuit een stuk tekst choreografieën te maken, zich verder te ontwikkelen in partnerwerk en om hun eigen grenzen binnen de dans te verkennen. Vanuit deze inspirerende samenwerking ontstaat een heel persoonlijk NachtHexen XS.

Choreografie & toneelbeeld & regie: Jens van Daele (BE) i.s.m. de spelers van NachtHexen II | Repetitors: Ronja Keultjes (NL) & Marijn van der Sande (NL) | Bransz dansers: Rhea Slootweg, Jacomein van Strien, Manon Spee, Myrthe de Beukelaar, Jessy Leeuwis, Donatella Gasperro, Joya Blaak, Elisa Blaak, Alma Box, Sanne Kooiker, Maaike Kooiker, Analisa van Dijk, Aneesa Inaad, Claudia Vaderna, Guerlouse Duterloo | Live muziek: Richard van Kruysdijk (NL) & Rapheal Vanoli

Aardatmosfeer

Het tweede stuk dat te zien is in het voorprogramma is een choreografie van Cleo Jonker, zij is sinds eind 2018 bij ons op de dansschool te vinden. Cleo volgt de Aventus Moderne dansopleiding in Zutphen en loopt haar choreografie stage bij ons. Zelf danst Cleo al zo’n 15 jaar diverse dansstijlen zoals klassiek, contemporary en jazz. Contemporary dans en dans improvisatie noemt ze graag haar specialiteit, ze maakt graag choreografieën en hoopt in de toekomst hier haar werk van te kunnen maken. Na dit stuk gezien te hebben, hebben wij er alvast alle vertrouwen in dat dat haar ook gaat lukken.

Cleo heeft een concept in elkaar gezet en vanuit het concept een choreografie gemaakt. Het concept als de dans zijn gebaseerd op onze hedendaagse milieu en natuurproblematiek. Zo zal er uitgebeeld worden hoe explosief en mooi de natuur is en hoe dit in de tegenwoordige tijd meer en meer wordt beperkt.

Choreograaf: Cleo Jonker | Titel muziek en en artiest: Mombasa – Hans Zimmer & Aeon – Corre | Dansers: Sanne Kooiker, Jessy Leeuwis, Margit Smelt, Mina Hondeveld, Alma Box, Joya Blaak en
Analisa van Dijk

/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/