Jazzdance les

Jazzdance Bransz

Event Hours(5)

 • Vrijdag

  15:30 - 16:30

  Leeftijd: 6-7
  Docent: Xanne van Veldhuizen

 • Vrijdag

  16:30 - 17:30

  Leeftijd: 8-9
  Docent: Xanne van Veldhuizen

 • Vrijdag

  17:30 - 18:45

  Leeftijd: 10-12
  Docent: Xanne van Veldhuizen

 • Vrijdag

  18:45 - 20:00

  Leeftijd: 13-16
  Docent: Xanne van Veldhuizen

 • Vrijdag

  20:00 - 21:15

  Leeftijd: 17+
  Docent: Xanne van Veldhuizen

Waaruit bestaat de Jazzdance les?

 

Jazzdance les bij Bransz wordt neergezet als een zeer dynamische dansvorm waarin verschillende aspecten als ritme, snelheid, techniek en kracht aan bod komen.

Jazzdance is een Amerikaanse dansstijl die opkwam aan het begin van de vorige eeuw. De jazztechniek kenmerkt zich door het geïsoleerd bewegen van lichaamsdelen; het hoofd, de schouders, het bekken en de vele bewegingen met licht gebogen benen komen langs tijdens de les.
Jazz is feitelijk een mengeling van Afro-Amerikaanse en Euro-Amerikaanse dansstijlen. Ook in de mix van muziek, van nu en de evergreens, merk je dat terug.

De les zelf bestaat uit een warming up, gevolgd door een reeks van techniek oefeningen om het lichaam los te maken. Een belangrijke oefening daarbij is de isolatie oefening, waarmee je alle lichaamsdelen los van elkaar leert bewegen. Ook radslagen, bruggetjes, overslagen en splits worden geoefend om dit door te ontwikkelen tot de mooiste sprongen en houdingen.

De les bevat verder veel verplaatsingen door de ruimte, draaien en danspassen die je in de grond ‘met een licht gebogen knie’ uitvoert.

De verschillende technieken en passen onthoudt je gemakkelijk doordat deze in series met elkaar worden verbonden tot choreografieën met een prettige flow.

Bekijk onze blog om meer te weten te komen over wat Jazzdance is en hoe het is ontstaan.

Jij en je vrienden of vriendinnen zijn van harte welkom om een gratis proefles Jazzdance mee te doen.

 

/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/