nl Nederlands
Op 7 juni staat de Edese Jalafusi Big Band, net als vorig jaar met een eigen show in Cultura in Ede. In het programma ‘Jalafusi & Vrienden’ komen niet alleen de diverse stijlen die Jalafusi zo kenmerkt voorbij, maar ook dans en percussie passeren de revue. Het programma bevat elementen, gerelateerd aan de naam Jalafusi. Van jazz, latin, funk tot swing. Als ‘opmaat’ naar het Motown Project van 2019, is er ook een blokje Pop te horen. De vriendengroep van Jalafusi Big Band groeit en ook Bransz is daar onderdeel van!
De vriendengroep van de Jalafusi Big Band groeit. En daar is de actieve bigband maar wat blij mee. Tijdens deze show doen vier zangeressen, Pien Schneider, Margje Vleck, Gea de Vries en Cecilia Adorée mee. Daarnaast doen percussionist Martin Gort en de breakdansers van dansschool Bransz uit Wageningen mee.

De show Jalafusi & Vrienden

In de show ‘Frontvrouw’ van vorig jaar was de ervaren Pien Schneider het stralende middelpunt. Ook dit jaar is ze weer van de partij. Margje Vleck is ook geen onbekende voor de bigband. Zij zong eind vorig jaar mee tijdens Muziek bij de Buren in Cultura Ede. ,,Zingen met een bigband vind ik een van de leukste dingen om te doen als zangeres. De samenwerking met andere zangeressen, gastmuzikanten en andere disciplines zoals dans maakt het nog zoveel leuker.”

De volgende in de zang rij is Gea de Vries. Met haar eerste optreden met Jalafusi wist ze met een overtuigende performance het publiek voor zich te winnen, en is ze inmiddels een vertrouwde ‘Vriendin’ van de Jalafusi Big Band. Cecilia Adorée was de eerste zangeres van de Jalafusi Big Band. Cecilia is niet alleen op zanggebied actief. Sinds 2016 acteert ze als Tiffany Koster in de Tv-serie Nieuwe Tijden.

Martin Gort is al meer dan dertig jaar percussionist. Hij heeft traditionele ritmes geleerd in Cuba & West-Afrika en weet deze subtiel een plaats te geven in diverse muziekstijlen.

Last but not least zijn er de breakdancers van Dansschool Bransz uit Wageningen. Zij hebben tijdens het eerste Vrijheidsfestival van Ede in 2017, ook meegedaan met de band.

Het is nu nog een kwestie van de puntjes op de i zetten en dan kan je genieten van een prachtige show van Jalafusi & Vrienden.

Meer informatie

Wanneer : 7 juni 2018, 20.15 uur
Waar        : Theaterzaal Cultura, Molenstraat 45 te Ede
Kosten     : € 10,– incl. koffie/thee vooraf, garderobe en pauze drankje

Toegangskaarten zijn te bestellen via https://cultura-ede.nl