nl Nederlands

Dansconditie

Dansconditie Bransz

Event Hours(1)

 • Dinsdag

  19:45 - 21:00

  Leeftijd: Volwassenen
  Docent: Monique Cambon

Event Hours(1)

 • Woensdag

  10:45 - 12:00

  Leeftijd: Volwassenen
  Start vanaf 4 deelnemers

Wat is Dansconditie?

Dansconditie is een prima manier om dansen te combineren met het verbeteren of op peil houden van je conditie! Het is een bewegingsles waarin de oefeningen gebaseerd zijn op verschillende danstechnieken. Op een geleidelijke en plezierige manier word er gewerkt aan de combinatie van lenigheid, snelheid, coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen. Al doende ontwikkel je een beter lichaamsbewustzijn wat onder andere zal leiden tot verbetering van de algehele houding. Deze les draagt bij aan duurzame vitaliteit. Onze jongste groep zijn 30+ ers, onze oudste 60+ers. Beide leveren ze het bewijs dat dansen je lang jong en vitaal houd.

De les is zowel geschikt voor mannen als vrouwen. Het is leuk om te doen, goed voor je lijf en voor iedereen een haalbare uitdaging. Dansconditie is een uitstekende keuze om je conditie op peil te brengen en te houden.

Waar bestaat de les uit?

Er wordt vooral gedanst op eigentijdse, ritmische muziek. Op een energieke manier werk je aan het vergroten van je kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid en coördinatievermogen. In de lessen komen ook uithoudingsvermogen, spierversterkende oefeningen, ontspanning en lenigheid door middel van stretches aan bod.

Wat is de achtergrond van deze stijl?

Dansconditie ontstond bij Bransz in de tijd dat de eerste generatie Bransz dansers de 30 passeerde. Ondanks het ouder worden, voelde zij zich nog steeds vitaal en wilde van geen ophouden weten. Samen vormden ze een nieuwe groep binnen de school die zich minder richtte op de voorstellingen, maar des te meer op het vitaal blijven middels dans.

Helden

Theo Bransz, Monique Cambon, Annelies Sturkenboom

15 + 9 =