Dancehall dansles

Event Hours(2)

 • Woensdag

  18:30 - 19:45

  Docent: Isa Rosmulder
  Alle leeftijden (15+)

 • Woensdag

  19:45 - 21:00

  Alle Leeftijden (15+)
  Docent: Isa Rosmulder

Waar bestaat de dancehall dansles uit?

 

De dansles start met een intensieve warming-up op old Skool en new Skool Dancehall beats. Vervolgens worden deze steps en technieken weer ingezet tijdens de choreografie. Ook is er voldoende aandacht voor moeilijkere technieken zoals ‘wining’, het gecontroleerd draaien van de heupen.

De steps die je leert zijn afkomstig van grote dancehall groepen uit Kingston, zoals ‘The Creators’, The Extreme Pushers’ en ‘Cleanstep’. De choreografie, de manier waarop de steps met elkaar verbonden worden, wordt gemaakt door de docent zelf.

Meestal wordt de choreografie gemaakt op een specifieke track. Je danst soms op de beats, maar soms ook op de flow van lyrics.

Er komen steps langs die alle spieren van je lichaam aanspreken. Je links en rechts coördinatie wordt beter en je heupen voelen al snel een stuk losser aan. Langzaam maar zeker leer je steeds meer accenten in de muziek mee te pakken. Ook binnen al bekende choreografie is dat weer een mooie nieuwe uitdaging. Zo leer je telkens iets nieuws en wordt je steeds beter in de stijl.

Bekijk onze blog om meer te weten te komen over wat Dancehall is en hoe het is ontstaan.

Jij en je vrienden of vriendinnen zijn van harte welkom om een gratis proefles Dancehall mee te doen.

3 + 1 =