De Dag van het Fantastische Boek is een literair festival in Amsterdam. Het vindt plaats op zaterdag 14 april 2018 in Tolhuistuin. Als enige in zijn soort focust de Dag van het Fantastische Boek zich op de genres fantasy, sciencefiction en horror. Het programma is een kruisbestuiving tussen de mainstream literatuur, de geek scene en popcultuur. Tijdens dit literair festival in Amsterdam luister je naar voordrachten en workshops van auteurs met diverse achtergronden. Ook zie je acteurs het beste van zichzelf geven en presenteren wetenschappers op een voor iedereen begrijpelijke manier hun nieuwste inzichten. 

Uiteraard ontbreekt de uitreiking van de Harland Awards, de grootste prijzen binnen de Nederlandstalige verbeeldingsliteratuur niet. Kortom, de Dag van het Fantastische Boek inspireert lezers én schrijvers.

Over De Wolffs Bestiarium ~ Martijn Adelmund

Maarten de Wolff en Martijn Adelmund willen graag een mooi, spannend en kunstzinnig boek maken, over de liefde voor boeken.
Het heet De Wolffs Bestiarium en gaat over Anton.

Anton is niet echt gelukkig. Hij slijt zijn dagen door te werken in een statige oude universiteitsbibliotheek. Als hij kennismaakt met het werk van de jonge kunstenaar Maarten de Wolff vindt hij nieuw elan. Hij ordent en alfabetiseert de tekeningen en begint een bestiarium samen te stellen. Vanaf dat moment neemt zijn leven een spannende wending. Door De Wolffs Bestiarium komt hij in aanraking met een geheim genootschap van boekdrukkers, de ware liefde en zijn eigen duistere kant. Zal Anton op het rechte pad blijven, of bezwijkt hij voor de verlokkingen van het bestiarium?

Bransz in Bestiarium

Tijdens de Dag van het Fantastische Boek zal Martijn Adelmund samen met Maarten de Wolff, Dansschool Bransz, Gamelan Ensemble Wiludjeng en Hermanus Artisticus een uur durende show verzorgen.

De regie is in handen van Haico van Dijk, eigenaar van Bransz. Daarnaast zullen verschillende dansers en groepen van Bransz te zien zijn gedurende het optreden. Het wordt een spectaculaire show met mooie effecten, een perfecte samensmelting van verschillende kunsten als dans, muziek, literatuur en videokunst.

Waar en Wanneer?

Dit bijzondere optreden zal te zien zijn op zaterdag 14 april, in Tolhuistuin in Amsterdam.

Tickets zijn te koop via Dag van het Fantastische Boek!