Partnering en Contact Impro

Contact improvisatie en floorwork

Event Hours(1)

  • Woensdag

    20:45 - 22:00

    Alle leeftijden (16+)
    Start proefles bij 4 aanmeldingen

Wat is Partnering en Contact Impro?

Partnering zijn manieren om met één of meerdere dansers samen te creëren. Dit kan heel eenvoudig al bijzondere resultaten opleveren.  Wanneer je verder komt in deze techniek wordt het acrobatischer omdat er dan meer lift werk bij komt kijken.

Contact improvisatie is geïmproviseerde partnering, door leiden en volgen ontstaat er dans tussen twee mensen. Zodra je de ‘regels’ van deze dansstijl begint te snappen en steeds beter je eigen lichaam kent en die van een ander, kan er steeds meer. Improvisatie wordt vaak onderschat, maar vergt net zo veel tijd en oefening als alle andere stijlen.

Hoe meer skills je hebt, hoe verfijnder, acrobatischer en interessanter je combinatie wordt.

Waaruit bestaat de les?

In de les wisselen af en verbinden we deze twee technieken. Doordat ze elkaar aanvullen, kunnen ze goed gecombineerd worden. We houden ons bezig houden met balans, disbalans, het delen van gewicht, volgen, leiden, vertrouwen in een ander en jezelf, momentum, flow en liften tijdens dans improvisatie.

We leren om samen te dansen in een groep en in contact met een partner. Het is een fysieke les die uitdagend is voor het hoofd en lijf.

Wat is de achtergrond van deze stijl?

Improvisatie technieken bestaan al wat langer. Steve Paxon en The Judson Church (US) hebben deze techniek en visie bedacht als tegenactie op het modernisme. Ze wilde af van de voorbedachte bewegingen en geforceerde houdingen. Contact improvisatie komt weer voort uit improvisatie. Jörg Hassmann & Daniel Werner zijn grote namen binnen Europa die veel dingen onderzocht hebben en hun kennis delen door heel europa. 

nl Nederlands
X