nl Nederlands
dec
6
vr
KIEM – Conny Janssen Danst @ Junushoff
dec 6 @ 20:15 – 22:30
KIEM - Conny Janssen Danst @ Junushoff | Wageningen | Gelderland | Netherlands

Een voorstelling over veerkracht, levensdrift en vitaliteit.

Voor de voorstelling ‘BROOS’ uit 2019 liet Conny Janssen zich inspireren door ouderdom, jeugd en de kwetsbaarheid van het leven. Een persoonlijke inspiratiebron daarbij was het imploderende leven van haar moeder, de belichaming van het begrip ‘broos’. Als gevolg van dit intense proces ontstond bij de choreografe de behoefte om dit keer een tegenkleur te geven en de vitaliteit van het leven te omarmen. Opvolger ‘KIEM’ gaat over groeikracht, levensdrift, kijken over muren naar wat er nog meer is, een nieuwe horizon verkennen, de vensters opengooien en verse lucht laten binnenstromen. Een groot, avontuurlijk ensemble van tien dansers vertelt over ontsnappen aan wat je tegenhoudt, de drang om uit te breken, het lichaam vol te zuigen met verse lucht om met hernieuwde energie ongekende mogelijkheden te kunnen omarmen.

Toegangsprijs voor “Branszers” € 21,– ipv € 26,50

dec
22
zo
The Christmas Show – Rhythm of the Dance @ Junushoff
dec 22 @ 20:15 – 23:00
The Christmas Show - Rhythm of the Dance @ Junushoff | Wageningen | Gelderland | Netherlands

Hartverwarmende kerst met een van de grootste reizende Ierse shows ter wereld.

Als je de kerstdagen dit jaar eens op z’n Iers wilt vieren, dan is het handig om te weten dat Rhythm of the Dance – dat dit jaar het 20-jarig bestaan viert – langskomt met ‘The Christmas Show’. Al die jaren klappen, stampen en dansen de Ieren de sterren van de hemel en verzorgen ze wervelende shows vol muziek, fantastische kostuums en opzwepende dans.

Toegangsprijs voor “Branszers” € 35,– ipv € 39,50

jan
29
wo
BOW – Holland Dance @ Theater Junushoff
jan 29 @ 20:15
BOW - Holland Dance @ Theater Junushoff | Wageningen | Gelderland | Netherlands

Een dansvoorstelling over de Aziatische traditie van het buigen.

De toonaangevende Zuid-Koreaanse choreograaf Jeon Misook komt voor het eerst met haar gezelschap naar Nederland. De groep bestaat al meer dan twintig jaar en de choreografe ziet het als haar taak om de grenzen van haar toch al virtuoze dansers keer op keer te verleggen. Haar werk lijkt klassiek, maar is beïnvloed door Aziatische vechtsporten.
De voorstelling ‘Bow’ is geïnspireerd door de typische Aziatische traditie van het naar elkaar buigen; een handeling vol schoonheid, waaruit zowel beleefdheid als respect spreekt. Maar achter het ogenschijnlijk eenvoudige gebaar gaan complexe betekenissen, verbanden, toespelingen en symbolen schuil, niet waarneembaar voor een buitenstaander. Zo geeft de hoek van de buiging uiting aan wat de relatie tussen de personen is, in hiërarchie of leeftijd.

Door de buiging zelf eindeloos te herhalen en de betekenissen erachter naar bewegingstaal om te zetten, creëert Misook iets verrassend nieuws op het podium.

Toegangsprijs voor “Branszers” € 22,50 ipv € 30,–

feb
8
za
WAK – Wageningse AmateurKunst @ Wageningen Centrum
feb 8 hele dag
WAK - Wageningse AmateurKunst @ Wageningen Centrum | Wageningen | Gelderland | Netherlands

Op zaterdagmiddag 8 februari 2020 presenteren verenigingen, gezelschappen, clubs, culturele centra en individuele kunstenaars hun activiteiten en kunstwerken tijdens WAK-dag. WAK staat voor Wageningse AmateurKunst. Op verschillende locaties in de stad zijn die dag optredens door verschillende organisaties, ook Bransz doet mee!

feb
15
za
Pearl / Ed Wubbe – Scapino Ballet @ Junushoff
feb 15 @ 20:15
Pearl / Ed Wubbe - Scapino Ballet @ Junushoff | Wageningen | Gelderland | Netherlands

Barok komt tot leven in adembenemende dans, kostuums en muziek.

Geweldige dansers, schitterende kostuums en meeslepende muziek van onder meer Vivaldi maakten van het barokspektakel ‘Pearl’ een van de succesvolste voorstellingen ooit van Scapino Ballet Rotterdam. Al meer dan 50.000 bezoekers zagen “dans op topniveau”, aldus de Volkskrant. ‘Pearl’ ademt de rijke, theatrale sfeer van de barok en is gemaakt met de vaart en dynamiek van nu. Sensualiteit, pracht en praal, maar ook decadentie en intriges komen tot leven in de wervelende choreografie van Ed Wubbe. ‘Pearl’ gaat over schoonheid en het onafwendbare verval en heeft alle ingrediënten van een klassiek drama.

Toegangsprijs voor “Branszers” € 22,50 ipv € 27,50

feb
27
do
Koning van Katoren – Nationaal Jeugd Musical Theater @ Theater Junushoff
feb 27 @ 20:15
Koning van Katoren - Nationaal Jeugd Musical Theater @ Theater Junushoff | Wageningen | Gelderland | Netherlands

Spannende musical naar het beroemde boek van Jan Terlouw.

Het Nationaal Jeugd Musical Theater, geroemd om haar fraaie opvoeringen van ‘Oorlogswinter’ en ‘Kruistocht in Spijkerbroek’, neemt deze keer ‘Koning van Katoren’ van Jan Terlouw als basis voor een spannende musical. Script en muziek daarvan werd een paar jaar geleden geschreven voor Theater Terra en dat klonk goed in de oren van de recensent van Trouw: “Vaak sprookjesachtige muziek, die zorgt voor fijne, steeds wisselende sferen: dreigend, dromerig, melancholisch of juist feestelijk.”
Het land Katoren heeft al zeventien jaar geen koning. Sinds de vorige overleed, wordt het land bestuurd door zes ministers, die niet echt hun best doen om een nieuwe koning te vinden. De jonge Stach heeft wel oren naar de functie, maar de ministers werken hem tegen en zadelen hem op met een reeks onmogelijke opdrachten. Stach zet alles op alles om Koning van Katoren te worden. Zal het hem lukken?

Toegangsprijs voor “Branszers” € 15,– ipv € 20,–

mrt
4
wo
Verliefd op Ibiza @ Theater Junushoff
mrt 4 @ 20:15
Verliefd op Ibiza @ Theater Junushoff | Wageningen | Gelderland | Netherlands

Romantische comedy-musical, die het nét even anders durft te doen.

Na het film- en tv-succes is er nu eindelijk ook een feelgood musical over het eiland waar de zon altijd schijnt, verleidingen op de loer liggen en hormonen gierend in het rond stuiteren. Waar vijftigers veertig willen zijn, veertigers dertig en twintigers de weg kwijtraken. Ibiza dus!
Het gezelschap rondom de verlopen popster Lex, zijn familie en een beroemde voetballer, allemaal worden ze hopeloos verliefd. Op nieuwe gezichten, oude bekenden, opduikende kansen, waanideeën en natuurlijk op het zonnige Spaanse eiland zelf. Oude romances worden tegen beter weten in afgestoft, nieuwe liefdes zoeken onzeker hun weg. ‘Verliefd op Ibiza’ is een verhaal over hartstocht, romantische escapades en buiten de lijntjes durven liefhebben. Over het doorbreken van vooroordelen en over het wonderlijke fenomeen dat we weg van huis, onder de verraderlijke vakantie zon, allemaal net even wat meer durven.

Toegangsprijs voor “Branszers” € 32,50 ipv € 39,50

mrt
13
vr
Icoon – Introdans @ Theater Junushoff
mrt 13 @ 20:15
Icoon - Introdans @ Theater Junushoff | Wageningen | Gelderland | Netherlands

Hommage aan Lucinda Childs, de ‘koningin van de minimal dance’.

Lucinda Childs is een van de iconische grand old ladies van de Amerikaanse moderne dans. De ‘koningin van de minimal dance’ maakt met relatief eenvoudige bewegingen complexe meesterwerken. Introdans is het enige Nederlandse gezelschap dat haar werk mag uitvoeren. In 2020 wordt Childs tachtig jaar en Introdans viert dat met het hommageprogramma ‘ICOON’, met daarin enkele van de mooiste parels uit haar omvangrijke oeuvre. Zo ziet u onder meer het bruisende ‘Çhairman Dances’ en ‘Canto Ostinato’, gezet op de beroemde muziek van Simeon ten Holt. De avond wordt afgesloten met Childs meest recente werk ‘Petricor’.

Toegangsprijs voor “Branszers” € 25,– ipv € 27,50

mrt
18
wo
Haal het doek maar op @ Junushoff
mrt 18 @ 20:15
Haal het doek maar op @ Junushoff | Wageningen | Gelderland | Netherlands

Nederlandse musical over artiesten op de schnabbeltour.

‘Haal het doek maar op’ is een Nederlandse musical over artiesten op de schnabbeltour. Hit-zangers Lonneke en Rolf ontmoeten elkaar op de begrafenis van een dierbare collega en gaan terug in de tijd. Een prachtige cast met artiesten als Mariska van Kolck en Tony Neef speelt dit hilarische en romantische verhaal over dromen die bedrog zijn, stiekeme verhoudingen, ruzies in de kleedkamers, eindeloze busritten en top of flop. Daarbij lijkt het soms maar al te duidelijk over wie die mooie, gekke of stoute verhalen gaan.

Toegangsprijs voor “Branszers” € 32,50 ipv € 37,50

jun
12
vr
Generale repetitie eindvoorstelling Bransz @ Junushoff
jun 12 hele dag
jun
13
za
Eindvoorstelling Bransz @ Junushoff
jun 13 hele dag