Al (lang) volwassen en nog niet toegekomen aan dansen? Wilde je altijd al breakdance proberen, maar kwam het er gewoon niet van? Bij Bransz start binnenkort een nieuwe les, breakdance voor volwassenen! Komende vrijdag 6 juli om 19.30 uur is er een gratis proefles!

Je hoeft geen ervaring te hebben om mee te kunnen doen met deze les. Het belangrijkste is dat je zin hebt om serieus met elkaar aan het werk te gaan op een gezellige en sportieve manier. 

Op een leuke manier aan je lichaam werken? Je conditie verbeteren en je lichaam krachtiger maken? Serieus trainen in een leuke en gezellige omgeving? Dat kan met de de Breakdance lessen voor volwassenen.

Wat is Breakdance?

De coolste moves op de vetste beats door iLL SkiLL Squad. De lessen worden verzorgd door ‘iLL SkiLL Squad’ een van de bekendste dansgroepen in Nederland waaruit ook het dansgezelschap ‘155’ voortkomt.

Waar bestaat de les uit?

De gepassioneerde docenten volgen een prettige geleidelijke structuur, waarbij er zowel momenten zijn voor speelse creativiteit als voor drill-training. Beiden lijken tegengesteld, maar zijn nodig om je karakter te vormen, de skills te leren en je de stijl ‘echt’ te leren. Grenzen worden opgezocht om ze te verleggen.

Wat is de achtergrond van deze stijl?

Breakdance is ook bekend als breaking of b-boying en is ontstaan eind 1970-er jaren in de zwarte achterstandswijken (voornamelijk ‘The Bronx’) van New York. DJ’s begonnen in die tijd draaitafels en een mixer te gebruiken om een break, het meest ritmische deel in een nummer, eindeloos te laten draaien. Breakdance is ontstaan door samenkomst van verschillende culturen, namelijk de Afrikaanse (Afrikaanse dans en Jazz) Aziatische (kungfu) en Zuid Amerikaanse (mambo en salsa). De multiculturele achtergrond zie je ook terug in de zeer diverse muziekstijlen waarop gedanst wordt: Funk, Breakbeat, Electro, Rock, Salso/latin beats. Breakdance is één van de vier elementen van hiphop waartoe ook rap, graffiti en DJíng behoren.