Wat een gekke tijd, een rollercoaster waar je niet uit kan stappen! Net als iedereen hebben wij ons bij Bransz ook moeten schikken naar de situatie met alle maatregelen die genomen zijn. We hopen dat alle beperkingen ervoor gaan zorgen een einde maken aan de verspreiding van Corona. We willen graag les blijven geven, maar les geven in de studio’s mag nu even niet… dus switchen naar digitaal en dat is best een stap!

Wat zijn we aan het doen en wat kan je van ons verwachten?

Toen duidelijk werd dat wij geen lessen meer mochten geven in de dansstudio zijn we ons gaan verdiepen in de mogelijkheden om toch lessen te kunnen blijven aanbieden. De ideeën waren er wel, maar hoe gaan we het aanpakken, wat hebben we nodig en hoe krijgen we dat gepland? Best lastig, je hebt de materialen, software, docenten, technische mensen en kennis nodig.

Ook heeft er heel wat communicatie plaatsgevonden, met leerlingen en met ons team van docenten, medewerkers en vrijwilligers. We hebben ondertussen een aantal dagen verdiept in de software die nodig was om alle filmpjes te editen, afspraken maken met docenten die op hun beurt ook lessen en materiaal moesten uitwerken. De afgelopen dagen is het steeds beter gegaan, docenten knappen op en kunnen komen om filmpjes te maken, wij leren beter met de sofware en de camera omgaan en we weten hoe we alles online kunnen zetten.

De eerste filmpjes staan online!

Inmiddels staan de eerste filmpjes online van een aantal dansstijlen, ook zijn er challenges online gezet en algemene work-outs die iedereen kan volgen. Het filmmateriaal is speciaal voor Branszers gemaakt en is via de link die jullie hebben ontvangen te bekijken. De komende tijd zal het YouTube account van steeds verder aangevuld worden met nieuwe filmpjes.

Het is helaas nog niet gelukt om met alle docenten instructievideo’s op te nemen. We hopen en verwachten dat dit gaat lukken zodra iedereen weer is opgeknapt en in de gelegenheid is om dit op te pakken.

De verwachting is dat wij tot 1 juni 2020 geen lessen mogen geven in de dansstudio, dat maakt dat we tot die tijd overgaan naar online lesgeven. De afgelopen week hebben we hier plannen voor gemaakt, wat dingen getest en uitgeprobeerd en we gaan er vanuit dat we vanaf maandag met onze leerlingen aan de slag kunnen gaan. We zullen per groep bekijken wat de meest handige en verstandigste optie is om het lesmateriaal te verzorgen.

De mogelijkheden waar we naar kijken zijn lessen geven op de gebruikelijke lestijd live via Zoom, instructie filmpjes die je de hele week kan oefenen en een video met het resultaat naar de docent kan sturen voor feedback. We zijn inmiddels ook bezig om een ‘member-area’ op onze site te maken, waar je per stijl de video’s kunt bekijken.

En verder…

Normaal is de dansschool gesloten in de meivakantie, maar dit jaar gaan we door met lesgeven. Op deze manier kunnen we de gemiste momenten van de afgelopen weken inhalen.

En dan de voorstelling, deze staat voorlopig nog gepland op 13 juni. Het is afwachten wat Junushoff besluit met alle voorstellingen die gepland staan, ook zij zitten vast aan de richtlijnen en maatregelen die gesteld zijn. Er zullen voor voorstellingen verplaatst en opnieuw ingepland moeten worden. Om deze reden verwachten wij dat onze voorstelling niet zal plaatsvinden op de geplande datum, maar we weten het nog niet. Zodra we hier duidelijkheid over hebben laten we het direct weten!

We willen jullie bedanken voor de lieve berichten, jullie begrip en het vertrouwen dat we krijgen.

We beloven dat wij ons best blijven doen en keihard werken om jullie in beweging te houden, iets wat nu juist heel belangrijk is! Binnenkort meer over onze online lessen en alle nieuwe technologie waar we snel enthousiast gebruik van gaan maken. Wij hebben erg veel zin om jullie weer te zien en zijn benieuwd naar deze ‘voor de meesten’ nieuwe ervaring.

/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/