Bransz gaat voor een gezonde kantine!

Eten wordt steeds gemakkelijker, maar ook ongezonder gemaakt. Zo hebben we meer tijd om lekker te dansen en toneel te spelen, maar ongemerkt eten we ook teveel zout, vet en suiker. In de meeste producten die we eten, zitten bijna geen voedingsstoffen meer, terwijl je die juist nodig hebt om lang gezond te kunnen bewegen! Bransz wil graag een gezonde dansschool zijn. Dat gaat vanaf nu verder dan alleen gezond bewegen tijdens de lessen.

Enige tijd geleden hebben de NOS en regionale omroepen een onderzoek gedaan, waar leden en vrijwilligers van meer dan 2000 clubs in Nederland aan hebben meegedaan. Uit dit onderzoek blijkt dat slechts 1 op de 5 kantines fruit verkoopt, de vette hap en candybars voeren de boventoon in de meeste kantines.

Bransz wil laten zien dat het anders kan!

Wij willen graag laten zien dat het anders kan! Daarom doen wij, samen met 5 andere Wageningse sportclubs, mee met “De Gezonde(re) Kantine”. Om dit te bereiken worden we gedurende dit jaar gecoached door Marie Baartmans. Marie helpt ons in de zoektocht naar een passend en smakelijk assortiment. Wij gaan voor een bar met voornamelijk gezonde producten die we kunnen aanbieden aan dansers en bezoekers van Bransz. Zo wordt gezond zijn en blijven voor Branszers net even iets makkelijker gemaakt.

In de lounge ruimte zal altijd gratis drinkwater verkrijgbaar zijn. Ook is het de bedoeling dat er straks bijvoorbeeld een lekkere smoothie of fruit te koop is als tussendoortje. Je kan straks als je bij Bransz bent kiezen voor een lekkere gezondere snack met minder suiker of minder vet. Zo heeft ieder zijn eigen gezondere keuze!

/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/