Op woensdag 29 januari 2020, is de voorstelling BOW te zien in Junushoff! Wil je naar deze voorstelling? Profiteer dan van de korting voor dansers van Bransz! Wil je met korting naar deze voorstelling Jeon Misook Dance Company, gepresenteerd door Holland Dance Festival? Stuur dan een mailtje met “ik ben een Branszer” naar JunushoffKorting@Bransz.nl en ontvang de speciale Bransz kortingscode direct in je mail.

Deze kortingscode vermeld je aan de Junushoff kassa bij het reserveren van de kaartjes. Dit is een offline actie, dat houd in dat je de kaartjes wel zelf moet ophalen bij theater Junushoff.

Je betaalt geen € 30,– maar slechts € 22,50 voor deze voorstelling!

Bow – Holland Dance Festival presenteert: Jeon Misook Dance Company

Een dansvoorstelling over de Aziatische traditie van het buigen.De toonaangevende Zuid-Koreaanse choreograaf Jeon Misook komt voor het eerst met haar gezelschap naar Nederland. De groep bestaat al meer dan twintig jaar en de choreografe ziet het als haar taak om de grenzen van haar toch al virtuoze dansers keer op keer te verleggen. Haar werk lijkt klassiek, maar is beïnvloed door Aziatische vechtsporten.

De voorstelling ‘Bow’ is geïnspireerd door de typische Aziatische traditie van het naar elkaar buigen; een handeling vol schoonheid, waaruit zowel beleefdheid als respect spreekt. Maar achter het ogenschijnlijk eenvoudige gebaar gaan complexe betekenissen, verbanden, toespelingen en symbolen schuil, niet waarneembaar voor een buitenstaander. Zo geeft de hoek van de buiging uiting aan wat de relatie tussen de personen is, in hiërarchie of leeftijd.

Door de buiging zelf eindeloos te herhalen en de betekenissen erachter naar bewegingstaal om te zetten, creëert Misook iets verrassend nieuws op het podium.

Bow door:

choreografie: Jeon Misook | muziek: Kim Jaeduk | lichtontwerp: Kim Jungwha | kostuumontwerp: Choi Insook l foto: Baki Gunu Kim