nl Nederlands

Daar gaan we, vroeg in de ochtend met vier auto’s volgeladen met dansers, muziekinstrumenten, decorstukken en Tom Tom aan, richting Tolhuistuin in Amsterdam. Onze selectie 14+ en performance groep gaan daar optreden in de voorstelling Bestiaria op de Dag van het Fantastisch Boek.

Op weg naar… Dag van het Fantastische Boek

Ondanks een omleiding hebben we toch redelijk snel de Tolhuistuin gevonden. Intussen bleek dat er één auto met vier Branszers bij de buren waren beland. Daar vond het Red Bull festival plaats, ze werden direct gestrikt om een optreden te geven en dat deden ze natuurlijk. Het werd een cool Urban optreden en ze kregen het publiek helemaal mee!

Spontaan optreden bij RedBullNadat iedereen op de juiste plek was aangekomen werden alle spullen uitgepakt en werd het podium opgebouwd. De dansers moesten zich snel omkleden en opmaken zodat ze konden beginnen met de doorloop. Het was flink aanpoten om op tijd klaar te kunnen zijn voordat de show zou beginnen, maar het lukte!

 

De spanning stijgt!

Het is 13.00 uur, de toegangsdeur gaat open! In de zaal klinken Indische klanken van het orkest, Gamelan ensemble Wiludjeng, je voelt de spanning stijgen en het publiek druppelt binnen. Martijn Adelmund begint te vertellen en neemt het publiek mee in zijn brein. We zien hoe hij aan de hand van de tekeningen van Maarten de Wolff, een bestiarium samenstelt. Dat is een naslagwerk van dieren, hij neemt ons letter voor letter mee.

 

 

Onze dansers

De selectiegroep 14+ heeft bijvoorbeeld met hun dans de letter A. van Alruin uitgebeeld. De performancegroep beeldden met een nummer uit Hunger Games de letter S. van spotvogel uit en Haico zelf kondigde al dansend de beginletters aan.

Na de voorstelling hebben we in het restaurant nog even gechilld en nagepraat. Een van de meiden herkende de ober die een bekende acteur blijkt te zijn, met als gevolg een aantal gillende meiden. Met een foto en handtekening op zak werd de dag afgesloten.

Met een voldaan gevoel en een bijzondere ervaring erbij reden we aan eind van de middag weer terug naar Wageningen.