Barre Workout

Event Hours(1)

  • Dinsdag

    21:00 - 22:00

    Docent: Janita Tögel
    Alle leeftijden (17+)

Wat is Barre Workout?

Barre Workout is een intensieve workout, een nieuwe manier van bewegen. De verschillende aspecten worden gecombineerd tot een uitdagende en lekkere workout op energieke muziek. De focus ligt op het vormen van de spieren en het verbeteren van balans, uithoudingsvermogen en flexibiliteit.

Deze dansworkout is geschikt voor iedereen, getraind en ongetraind. En je hebt er geen balletachtergrond voor nodig. Optionele variaties op de oefeningen worden gegeven tijdens de les, waardoor het past bij de capaciteit van elke leerling. Naast het werken aan een fit lichaam, leer je een andere manier van bewegen: eleganter, vloeiender en met een betere houding als resultaat.

Waaruit bestaat de les?

De les bestaat uit oefeningen aan de Barre en in het midden van de zaal. Eerst een warming up en daarna aan de slag met diverse (kracht)oefeningen op een passend niveau en passend bij de dansers. We gaan op een andere manier leren te bewegen, eleganter, vloeiender en zorgen voor een fitter lijf.

Wat is de achtergrond van de stijl?

Barre Workout lijkt een nieuwe soort dansles, maar eigenlijk bestaat het al zo’n vijftig jaar. Toen moderne danseres Lotte Berk een rugblessure opliep moest ze voorzichtig revalideren. Door haar achtergrond als danseres en met kennis van fysiotherapie bedacht ze een combinatie van deze twee, dit zorgde voor een sterkere spieren. Eind jaren ’50 opende Lotte Berk haar Studio in London, Lydia Bach bracht vervolgens in de ’70 jaren de ‘Lotte Berg Method’ naar Amerika.

In Amerika kreeg deze methode al snel veel aanhangers die ervoor zorgde dat het in heel Amerika een succes werd. Niet veel later begonnen meerdere sport en dansstudio’s de lessen aan te bieden, door kleine aanpassingen is het de ontwikkeld door de Barre Workout zoals deze nu gegeven wordt.