nl Nederlands

De Algemene Introductie Dagen (AID) in Wageningen, wat was dat een festival! Dansers van Bransz, iLL SkiLL en Underdog Dancers zorgde samen voor een mooie en bijzondere toevoeging aan het Wageningse Straattheater. Afgelopen zaterdag waren er veel mensen op de markt, mooi weer, enthousiast publiek, gezellig en bovenal hadden de dansers er extra veel zin in zo na de vakantie! 

Aan het begin van het schooljaar komen er in Wageningen jaarlijks nieuwe studenten bij, dit jaar kwamen er zo’n twee en een half duizend! Veel van de nieuwe studenten doen mee aan de AID. Een vol programma met activiteiten die ze wegwijs maken in Wageningen en het studentenleven. Uiteraard mag dans dan niet ontbreken op het straattheaterfestival.

AID Wageningen, straattheater

Tijdens het avondprogramma verzorgden we met onze demo teams maar liefst drie keer een optreden van een half uur. Het eerste half uur was het showtime, met mooie demonstraties moderne dans, breakdance, popping en hiphop. Tijdens de tweede ronde waren het battles, met misschien wel als hoogtepunt een spontane battle tussen twee jonge breakdance zusjes en twee stoere studenten uit het publiek. Tijdens de derde ronde werd het publiek betrokken en organiseerde we een echte straatjam.

Hoogtepunt

Het hoogtepunt werd bewaard voor het laatst. Op het einde stonden zowel de straat als het podium vol met meedansend publiek. Op de muziek van Bruno Mars ontstond spontaan iets dat erg veel weg had van een strak georganiseerde flashmob! Een magische avond.

 

Ook zin om eens te komen dansen bij Bransz?
Schrijf je in voor een proefles!

 

WordPress Security