Foto’s: Aneesa Inaad & Martijn Adelmund

Bij Bransz hebben we activiteiten voor jong en oud, van de ukkies van Bransz-Kids tot Breakdance voor volwassenen. Natuurlijk zijn er ook dansstijlen en lessen die bijzonder geschikt zijn voor studenten – streetdance stijlen bijvoorbeeld.

Jaarlijks worden in Wageningen de algemene introductiedagen (AID) gehouden, met tal van activiteiten voor studenten, die ook voor de rest van de stad toegankelijk zijn. Een voorbeeld is het Straattheater Festival, met bijvoorbeeld het studentenkoor en orkest WSKOV, studentenorkest De Ontzetting en Jazz in Wageningen. In de kerk speelde het Suol Koperkwintet van het Nederlands Jeugd Orkest spelen. Elk half uur gaven we op de markt urban dansdemonstraties. Door de aanstekelijke beats, de showverlichting en onze enthousiaste presentatie kwam er steeds een groot publiek op de been, waaronder veel studenten.

Streetdance

Met veel plezier en een hoge mate van improvisatie deden onze dansers daar contemporary en streetdance- optredens. Streetdance is een Amerikaanse dansstijl die in de jaren ’90 naar Nederland kwam, als onderdeel van de hiphopcultuur. Creativiteit en improvisatie spelen een grote rol, alsook het ontwikkelen van een eigen stijl en persoonlijkheid door dans. Na afloop toonden elke keer veel studenten interesse voor meer informatie over de school.

Knallen na de vakantie

Tijdens de zomermaanden is er hard geklust bij Bransz, om de school nog mooier te maken en in die maanden was de locatie in Wageningen dicht. Het was bijzonder om te zien hoe – ondanks de vakantie – iedereen toch maar weer op kwam draven en bij deze demonstratie kon ‘knallen’ op het moment dat het moest. De hectiek en het onverwachte van een live performance laat zich moeilijk repeteren, toch gingen alle deelnemers ‘aan’ op het juiste moment, en op het streetdance podium kwam alles bij elkaar – met een groot applaus als gevolg. Volgend jaar weer!

Meer informatie:

* Wat zijn onze Streetdance dansstijlen?
* Lesrooster Wageningen
* Onze docenten