nl Nederlands

Agenda

jan
29
wo
BOW – Holland Dance @ Theater Junushoff
jan 29 @ 20:15
BOW - Holland Dance @ Theater Junushoff | Wageningen | Gelderland | Netherlands

Een dansvoorstelling over de Aziatische traditie van het buigen.

De toonaangevende Zuid-Koreaanse choreograaf Jeon Misook komt voor het eerst met haar gezelschap naar Nederland. De groep bestaat al meer dan twintig jaar en de choreografe ziet het als haar taak om de grenzen van haar toch al virtuoze dansers keer op keer te verleggen. Haar werk lijkt klassiek, maar is beïnvloed door Aziatische vechtsporten.
De voorstelling ‘Bow’ is geïnspireerd door de typische Aziatische traditie van het naar elkaar buigen; een handeling vol schoonheid, waaruit zowel beleefdheid als respect spreekt. Maar achter het ogenschijnlijk eenvoudige gebaar gaan complexe betekenissen, verbanden, toespelingen en symbolen schuil, niet waarneembaar voor een buitenstaander. Zo geeft de hoek van de buiging uiting aan wat de relatie tussen de personen is, in hiërarchie of leeftijd.

Door de buiging zelf eindeloos te herhalen en de betekenissen erachter naar bewegingstaal om te zetten, creëert Misook iets verrassend nieuws op het podium.

Toegangsprijs voor “Branszers” € 22,50 ipv € 30,–

feb
8
za
WAK – Wageningse AmateurKunst @ Wageningen Centrum
feb 8 hele dag
WAK - Wageningse AmateurKunst @ Wageningen Centrum | Wageningen | Gelderland | Netherlands

Op zaterdagmiddag 8 februari 2020 presenteren verenigingen, gezelschappen, clubs, culturele centra en individuele kunstenaars hun activiteiten en kunstwerken tijdens WAK-dag. WAK staat voor Wageningse AmateurKunst. Op verschillende locaties in de stad zijn die dag optredens door verschillende organisaties, ook Bransz doet mee!

feb
15
za
Pearl / Ed Wubbe – Scapino Ballet @ Junushoff
feb 15 @ 20:15
Pearl / Ed Wubbe - Scapino Ballet @ Junushoff | Wageningen | Gelderland | Netherlands

Barok komt tot leven in adembenemende dans, kostuums en muziek.

Geweldige dansers, schitterende kostuums en meeslepende muziek van onder meer Vivaldi maakten van het barokspektakel ‘Pearl’ een van de succesvolste voorstellingen ooit van Scapino Ballet Rotterdam. Al meer dan 50.000 bezoekers zagen “dans op topniveau”, aldus de Volkskrant. ‘Pearl’ ademt de rijke, theatrale sfeer van de barok en is gemaakt met de vaart en dynamiek van nu. Sensualiteit, pracht en praal, maar ook decadentie en intriges komen tot leven in de wervelende choreografie van Ed Wubbe. ‘Pearl’ gaat over schoonheid en het onafwendbare verval en heeft alle ingrediënten van een klassiek drama.

Toegangsprijs voor “Branszers” € 22,50 ipv € 27,50

feb
23
zo
Voorjaarsvakantie
feb 23 – feb 29 hele dag
feb
27
do
Koning van Katoren – Nationaal Jeugd Musical Theater @ Theater Junushoff
feb 27 @ 20:15
Koning van Katoren - Nationaal Jeugd Musical Theater @ Theater Junushoff | Wageningen | Gelderland | Netherlands

Spannende musical naar het beroemde boek van Jan Terlouw.

Het Nationaal Jeugd Musical Theater, geroemd om haar fraaie opvoeringen van ‘Oorlogswinter’ en ‘Kruistocht in Spijkerbroek’, neemt deze keer ‘Koning van Katoren’ van Jan Terlouw als basis voor een spannende musical. Script en muziek daarvan werd een paar jaar geleden geschreven voor Theater Terra en dat klonk goed in de oren van de recensent van Trouw: “Vaak sprookjesachtige muziek, die zorgt voor fijne, steeds wisselende sferen: dreigend, dromerig, melancholisch of juist feestelijk.”
Het land Katoren heeft al zeventien jaar geen koning. Sinds de vorige overleed, wordt het land bestuurd door zes ministers, die niet echt hun best doen om een nieuwe koning te vinden. De jonge Stach heeft wel oren naar de functie, maar de ministers werken hem tegen en zadelen hem op met een reeks onmogelijke opdrachten. Stach zet alles op alles om Koning van Katoren te worden. Zal het hem lukken?

Toegangsprijs voor “Branszers” € 15,– ipv € 20,–

mrt
4
wo
Verliefd op Ibiza @ Theater Junushoff
mrt 4 @ 20:15
Verliefd op Ibiza @ Theater Junushoff | Wageningen | Gelderland | Netherlands

Romantische comedy-musical, die het nét even anders durft te doen.

Na het film- en tv-succes is er nu eindelijk ook een feelgood musical over het eiland waar de zon altijd schijnt, verleidingen op de loer liggen en hormonen gierend in het rond stuiteren. Waar vijftigers veertig willen zijn, veertigers dertig en twintigers de weg kwijtraken. Ibiza dus!
Het gezelschap rondom de verlopen popster Lex, zijn familie en een beroemde voetballer, allemaal worden ze hopeloos verliefd. Op nieuwe gezichten, oude bekenden, opduikende kansen, waanideeën en natuurlijk op het zonnige Spaanse eiland zelf. Oude romances worden tegen beter weten in afgestoft, nieuwe liefdes zoeken onzeker hun weg. ‘Verliefd op Ibiza’ is een verhaal over hartstocht, romantische escapades en buiten de lijntjes durven liefhebben. Over het doorbreken van vooroordelen en over het wonderlijke fenomeen dat we weg van huis, onder de verraderlijke vakantie zon, allemaal net even wat meer durven.

Toegangsprijs voor “Branszers” € 32,50 ipv € 39,50

mrt
13
vr
Icoon – Introdans @ Theater Junushoff
mrt 13 @ 20:15
Icoon - Introdans @ Theater Junushoff | Wageningen | Gelderland | Netherlands

Hommage aan Lucinda Childs, de ‘koningin van de minimal dance’.

Lucinda Childs is een van de iconische grand old ladies van de Amerikaanse moderne dans. De ‘koningin van de minimal dance’ maakt met relatief eenvoudige bewegingen complexe meesterwerken. Introdans is het enige Nederlandse gezelschap dat haar werk mag uitvoeren. In 2020 wordt Childs tachtig jaar en Introdans viert dat met het hommageprogramma ‘ICOON’, met daarin enkele van de mooiste parels uit haar omvangrijke oeuvre. Zo ziet u onder meer het bruisende ‘Çhairman Dances’ en ‘Canto Ostinato’, gezet op de beroemde muziek van Simeon ten Holt. De avond wordt afgesloten met Childs meest recente werk ‘Petricor’.

Toegangsprijs voor “Branszers” € 25,– ipv € 27,50

mrt
18
wo
Haal het doek maar op @ Junushoff
mrt 18 @ 20:15
Haal het doek maar op @ Junushoff | Wageningen | Gelderland | Netherlands

Nederlandse musical over artiesten op de schnabbeltour.

‘Haal het doek maar op’ is een Nederlandse musical over artiesten op de schnabbeltour. Hit-zangers Lonneke en Rolf ontmoeten elkaar op de begrafenis van een dierbare collega en gaan terug in de tijd. Een prachtige cast met artiesten als Mariska van Kolck en Tony Neef speelt dit hilarische en romantische verhaal over dromen die bedrog zijn, stiekeme verhoudingen, ruzies in de kleedkamers, eindeloze busritten en top of flop. Daarbij lijkt het soms maar al te duidelijk over wie die mooie, gekke of stoute verhalen gaan.

Toegangsprijs voor “Branszers” € 32,50 ipv € 37,50

mrt
19
do
Vietnam / naar Minh Vu – Homemade Productions @ Junushoff
mrt 19 @ 20:15 – 23:00
Vietnam / naar Minh Vu - Homemade Productions @ Junushoff | Ede | Gelderland | Netherlands

Theatrale en muzikale bewerking van ijzingwekkend vluchtelingenverhaal.

Tien jaar na het vertrek van de Amerikanen in 1975 bepalen onderdrukking en vernedering de orde van de dag in communistisch Vietnam en is het leven ondraaglijk geworden. Daarom besluit de vader van Minh Vu een boot te bouwen en met zijn vrouw en negen kinderen het land te verlaten. Dagenlang trekken ze door het drassige land tot ze de zee bereiken, waar de lijken drijven van de slachtoffers van gestrande vluchtpogingen. Vader Vu laat zich echter niet ontmoedigen en zo trekt het gezin de zee op. Dagenlang, met te weinig water en voedsel, dobberen ze rond, tot een Nederlands koopvaardijschip ze in het vizier krijgt. Een schip dat als uitdrukkelijke opdracht had om geen bootvluchtelingen mee te nemen.

‘Vietnam’ is een theatrale en muzikale bewerking van het boek ‘Vietnam Uitgevlucht’ dat theatermaker Vu schreef over zijn ijzingwekkende en toch ook hoopgevende geschiedenis. Een verhaal over de zware tocht van vluchtelingen naar vrijheid.

apr
10
vr
Goede Vrijdag (geen lessen)
apr 10 hele dag
apr
11
za
Pasen (geen lessen)
apr 11 – apr 13 hele dag
apr
17
vr
Gek Gezicht – Introdans @ Junushoff
apr 17 @ 19:30 – 23:00
Gek Gezicht - Introdans @ Junushoff | Ede | Gelderland | Netherlands

Op vrijdag 17 april 2020 is de voorstelling Gek Gezicht van Introdans in Junushoff! Wil je naar deze voorstelling? Profiteer dan van de korting voor dansers van Bransz! Wil je met korting naar de voorstelling Talent on the move? Reserveer je kaartje bij Theater Junushoff en vermeld duidelijk dat je Branszer bent, dan ontvang je korting op de voorstelling!

GEK GEZICHT

Introdans

Vrolijke, doldwaze familievoorstelling rond Alexander Ekman en David Middendorp.

In de vrolijke, doldwaze familievoorstelling ‘GEK GEZICHT’ richt Introdans de schijnwerpers op choreografen Alexander Ekman en David Middendorp. De twee dansmakers zijn internationaal succesvol, hebben een heel eigen stijl en staan beiden bekend om de heerlijke, aanstekelijke humor in hun producties. De Zweed Ekman wordt vooral geroemd om zijn meesterlijke timing en de theatrale gekkigheid in zijn choreografieën. Introdans danst zijn ‘Swingle Sisters’ en ‘Whim’ – voor het eerst in de integrale versie. De jonge Nederlander Middendorp trekt de aandacht met de wijze waarop hij dans, animatie en techniek combineert. Voor ‘GEK GEZICHT’ creëert hij een nieuw duet en worden ‘Blue Journey’ en het voor Introdans nieuwe ‘Face Machine’ gedanst.

apr
26
zo
Mei vakantie
apr 26 – mei 9 hele dag
apr
27
ma
Koningsdag @ wageningen markt
apr 27 hele dag
Opening Koningsdag @ Markt
apr 27 @ 09:30 – 10:30
mei
31
zo
Pinksteren (geen lessen)
mei 31 – jun 1 hele dag
jun
12
vr
Generale repetitie eindvoorstelling Bransz @ Junushoff
jun 12 hele dag
jun
13
za
Eindvoorstelling Bransz @ Junushoff
jun 13 hele dag
jul
6
ma
Zomervakantie
jul 6 – sep 5 hele dag